Vladimír Putin a jeho veľká obľúbenosť v Rusku – môže mu ju len závidieť každý štátnik Západu!

14.01.2024 22:12

Na rozdiel od západných politikov, ktorí sa riadia želaniami a dokonca aj nariadeniami korporácií, Putin je v skutočnosti oddaný prosperite ruského ľudu. Môže to znieť pateticky, ale je to tak a existuje na to viacero  názorných príkladov.

Napr. jedno video je z roku 2012 a veľa ľudí ho pozná. Možno si ho pozrieť tu: (www.youtube.com/watch?v=Z7C63CsqfVI)

 

Muž, ktorého vidno, ako si ho Putin „podáva“, je Oleg Deripaska, takzvaný ruský oligarcha. Urobil rozhodnutie, ktoré finančne uškodilo tisíckam ľudí a on na tom mimoriadne zarobil. Putin ho drsne prinútil, aby to zmenil v prospech ukrátených.

 

Bolo by mysliteľné, že by sa západný šéf vlády takto správal k západnému oligarchovi? Či by nemecký kancelár takto tvrdo zaobchádzal, a to vo verejnosti, napr. s najvyšším šéfom BMW, lebo nadradil svoje ziskové záujmy nad záujmy ľudí v Nemecku? Samozrejme, že nie!

 

Existuje mnoho  takýchto príkladov, kde sa Putinn zasadzuje za ľudí, a to proti ziskuchtivým záujmom bohatých podnikateľov. Na Západe nemysliteľné!

 

Niekoľko z príkladov:

Keď cena benzínu v Rusku, kde benzín bežne stojí okolo 50 centov, stúpla na 60, tak Putin zvolal predstaviteľov ropných spoločnosti a požadoval „normálne“ ceny benzínu. Keď sa potom korporácie odvolávali na zvýšené ceny na svetovom trhu, Putin odpovedal, že ako producenti ropy mali dobré zisky aj pri 50 centov a že úlohou ruských firiem, ktoré ťažia z výhod v Rusku, je v prvom rade ruský trh a teda dodávať za spravodlivé ceny a až potom zarábať na vývoze za ceny na svetovom trhu. Ako Putin žiadal, tak sa stalo

Bolo by niečo také možné v západnej krajine? V žiadnom prípade!

 

Keď ceny potravín celosvetovo vzrástli v dôsledku opatrení korona, vzrástli aj v Rusku, pretože ruské poľnohospodárske spoločnosti prirodzene chceli zarobiť peniaze exportom za zvýšené ceny na svetovom trhu. Putin potom nariadil vláde, aby to zastavila a zabezpečila nízke ceny v Rusku. Vláda následne zvýšila vývozné clá na postihnuté potraviny, takže pre ruských výrobcov už nebolo také výhodné zásobovať svetový trh a mohli opäť uspokojiť dopyt doma.

 

Bolo by niečo také mysliteľné napr. v Nemecku? Nikdy! Tam štát ničí farmárov a neustále rastúce ceny potravín ho absolútne nazaujímajú.

 

Pred niekoľkými týždňami západné médiá tiež informovali o tom, že ceny hydiny v Rusku prudko vzrástli, čo v Rusku vyvolalo nespokojnosť a bolo to dokonca predmetom otázky na Putinovej výročnej tlačovej konferencii. Putin nariadil vláde, aby vyriešila problém, ktorý spôsobil aj vysoký export a nízky import. Vláda následne znížila dovozné clá na hydinu a problém zvýšených cien vďaka väčšej ponuke rýchlo zmizol.

 

Takýchto príkladov je veľa. Ukazujú zásadný rozdiel medzi Ruskom a Západom. Na Západe majú moc koncerny a hovoria a či prikazujú vládam, čo majú robiť, aby ich tučné zisky boli zabezpečené. Burzové ceny sú neoddeliteľnou súčasťou nemeckých spravodajských programov, aby ľuďom naznačili, aké sú údajne dôležité, v Rusku takmer nikdy nie sú témou správ.

 

Putin očakáva, že firmy, ktoré ťažia z  výhod v Rusku, ako sú lacné suroviny, daňové úľavy či dotácie, v prvom rade  majú zabezpečiť občanom v Rusku adekvátne zárobky a až potom myslieť na zarábanie peňazí na svetových trhoch. Tieto metódy sú samozrejme na Západe označované ako „diktátorské“,

 

Potom je ale Putin „diktátor“, ktorý diktuje koncernom čo treba robiť a čo nie, tak aby to osožilo občanom – a Olaf Scholz je zas „diktátorom“, ktorý diktuje občanom, čoho sa musia zriekať, aby to osožilo koncernom a globalistom Západu.

 

Nemeckú vládu by ani vo sne nenapadlo zakázať – hoci by to mohla - ropným spoločnostiam každoročne zvyšovať ceny benzínu práve v čase sviatkov! Alebo zakázať firme BionTech a Pfizer, predávať svoje takzvané Covid vakcíny za úplne premrštené ceny? Ale kdeže niečo také! Zmeniť to nie je možné – to by bolo predsa „diktátorské“ a „nedemokratické“!

 

Politický systém v Rusku, podobne ako formálne v USA, je štruktúrovaný tak, že prezident dáva vláde pokyny, ktoré potom vláda musí realizovať. A Putin to, samozrejme, využíva a uprednostňuje potreby ľudí pred prehnane ziskovými záujmami ekonomiky.

 

To je jeden z dôvodov jeho pokračujúcej popularity a zvýšenej prosperity v Rusku.