Viktor Orbán žiada odstúpenie viceprezidenta EÚ-komisie Fransa Timmermansa

08.05.2017 23:42

Holanďan Timmermans celkom bezdôvodne obvinil maďarského premiéra Viktora Orbána z antisemitizmu. Maďarský minister zahraničia Peter Szijjarto obvinenie, ktoré Timmermans vyslovil, ostro kritizoval a odmietol ho.

Szijjarto povedal, že maďarská vláda a samozrejme aj Viktor Orbán robia vo veciach antisemitizmu politiku založenú na nulovej toleranicii voči antisemitickým prejavom a aktivitám.

Timmermans je sociálnym demokratom a je  vysokým funkcionárom EÚ od novembra 2014. V jednom zo svojich oficiálnych prejavov na pôde EÚ parlamentu pred dvoma rokmi žiadal členov európskeho parlamentu, aby urobili všetko pre to, aby monokultúrne štáty zanikli. Timmermansova výzva neznamená nič iné, ako snahu o likvidáciu a následnú premenu spoločností, ktoré vystupujú na svojom teritóriu ako jednotné a silné narodné etnikum.

Timmermans hlása absurdný nezmysel, že budúcnosť ľudstva už viac nespočíva na jednotlivých národoch a ich kultúrach, ale na novej, premiešanej a jednotnej superkultúre. Zároveň kritizoval súčasných konzervatívcov, ktorí sa riadia len vlastnými nacionálnymi tradíciami a odvolávajú sa na minulosť, ktorá v dnešnom svete nemá už nijakú hodnotu a preto nemôžu a nesmú rozhodovať o budúcnosti. Treba si plne uvedomiť, že toto už nemá vôbec nič spoločné s demokraciou, ale ide o istú formu fašizmu a totálneho diktátu.

Orbán mu už dávno leží v žalúdku práve preto, lebo je silným pilierom a podporovateľom nacionálneho konzervativizmu a zástancom existencie silných a sebavedomých národov v Európe. Preto sa ho pokúša atakovať a pranierovať ako šovinistu a antisemitu.

V tomto prípade využil a či zneužil výpoveď maďarského premiéra, ktorý povedal, že George Soros je americký finančný špekulant, ktorého početné organizácie založené v Maďarsku škodia jednote krajiny. Len na základe tejto vety – ktorú je oprávnený povedať každý ako svoj názor – verejne povedal, o.i. aj pre nemecké médiá:

„To sú jednoznačne antisemitické vyjadrenia a som nimi pobúrený. A je strašné, že takýto antisemitizmus v Európe ešte existuje.“

Je jasné, že karierista Timmermans slúži „istým kruhom“, ktoré chcú Európu za každú cenu „zhomogenizovať“ a politici ako Viktor Orbán či poľská premiérka Beata Szydlová sú prekážkami na ceste k „jednotnej európskej kaši“.

Szijjarto k tomu povedal, že kritika Sorosa maďarskou vládou nemá absolútne nič spoločné  s jeho etnickým či religióznym pôvodom a že Maďarsko urobilo oveľa viac ako mnohé iné krajiny v EÚ pre ochranu židovskej obce v Európe. Nepúšťa do Maďarska utečencov moslimov, ktorí predstavujú konkrétne nebezpečie pre Židov v Európe.