Viktor Orbán je „dobrý otec“ migrantov oproti tomu čo Litva voči nim uzákonila

26.07.2021 22:59

Mainstream sústavne robí z Viktora Orbána diabla, keď informuje o jeho postoji voči migrantom, ktorý porušuje ľudské práva a zákony EÚ. Ale ani jediného slova kritiky teraz voči Litve za nový zákon, ktorý ak by urobila Budapešť, tak by Brusel okamžite „hnal“ Orbána von z EÚ.

Médiá i bruselskí politici však v tomto prípade svorne mlčia. Ani slovo zhrozenia a či tvrdej kritiky.

Opäť sa ukázala slizká dvojitá morálka západných médií a politikov! A čo slovenský mainstream – prečo tiež mlčí?

Parlament v Litve vydal zákon, ktorý umožňuje „masové zatýkanie“ ilegálnych migrantov a zároveň je dovolené ich šesť mesiacov držať vo väzení, a v istých prípadoch aj dlhšie.

V prípade Maďarska išlo po roku 2015 o to, že cez Balkán prúdili z Grécka státisíce ilegálnych migrantov, ktorí sa chceli dostať cez maďarské hranice do Rakúska, Nemecka a do ďalších bohatých EÚ štátov.

Avšak podľa Dublinskej dohody platí, že utečenci majú navrhnúť azyl v tej EÚ krajine,  cez ktorú do EÚ vstúpili. Preto mala Budapešť veľké obavy z toho, že veľká časť z týchto utečencov bude poslaná naspäť do Maďarska. To bolo dôvodom,  že Viktor Orbán dal vybudovať pozdĺž hranice so Srbskom vysoký hraničný plot. To mu okmžite vynieslo veľkú kritiku promerkelovských politikov a Bruselu.

Teraz sa ale k takému istému kroku rozhodla Litva, a to vraj preto, lebo Bielorusko jej posiela cez hranice masy utečencov. A aby to bolo aspoň trochu „vierohodné“, tak si Litva vymyslela rozprávku, že Lukašenko posiela veľké lietadlá do arabských krajín,  napr. do Iraku a odtiaľ si dováža migrantov, aby ich potom posielal cez hranice do Litvy.

Ide ale len o do „neba volajúcu lož“, lebo do Litvy prišlo dosiaľ za tento rok len 1700 utečencov a nie státisíce, ktoré hrozili zaplaviť Maďarsko.

Napriek tomu Litve vyjadrili podporu a porozumenie v tejto veci tie isté médiá a tí istí politici, ktorí Viktora Orbána za to pranierovali a ničili.

Nech teda „žije a prekvitá“ náš „dvojaký EÚ meter“.