Viedeň: Šéf FPÖ Kickl chce vyhlásenie referenda o protiruských sankciách

11.07.2022 23:08

V Rakúsku zúri prudké zdražovanie, aké od vojny v krajine ešte nikdy nebolo.

Môj priateľ žurnalista zo Salzburgu ho v rozhovore so mnou nazval ekonomickým cunami. Povedal, že rakúska vláda je napriek tomu ako ochrnutá a ohlúpnutá a nerobí proti tomu vôbec nič, len sa rastúcemu chaosu a rastúcemu hnevu občanov pasívne prizerá. O zmrazení cien nechce nič počuť.

Proti tomu je však čoraz viac ÖVP funkcionárov a medzi nimi aj niekoľkí šéfovia krajinských vlád. Tí žiadajú najmä okamžité zmrazenie cien elektriny,

Nakoľko protiruské sankcie vyhlásené rakúskou vládou sú podľa Herberta Kickla šéfa FPÖ urýchľovačom zdražovania, tak ten robí všetko preto, aby bolo urýchlene vyhlásené referendum ohľadom zrušenia týchto sankcií.

Ako tvrdí Kickl tak je to momentálne pre Rakúsko tá najdôležitejšia vec a Viedeň musí vyhlásiť zrušenie sankcií, lebo len taký krok zastaví dynamiku šialeneho rastu cien  a zabezpečí v Rakúsku sociálny mier a zabezpečí aj pracovné miesta.

Kickl je jednoznačne za zrušenie sankcií a najlepšie hneď:

„Čo Rakúsku škodí, to ako politik odmietam a každý ďalší deň sankcií len zhoršuje situáciu občanov. A ja robím politiku pre nich a pre Rakúsko a preto preč s týmito šialenými protiruskými sankciami.

Kancelár Nehammer sa však podľa všetkého nezaujíma o situáciu občanov a radšej podporuje samovražedné sankcie a ženie tak Rakúsko do zruinovania.“