Viedeň: Rakúska vláda spôsobila občanom počas pandémie obrovské finančné škody

03.04.2023 22:34

Odporcovia očkovania mali pravdu – teraz vyšlo najavo aj to, aké finančné škody spôsobilo šialenstvo pandémie. Rakúsky štát „ostal sedieť“ na korona vakcínach v miliónových množstvách, a to takých, ktoré by mu vystačili na ďalších 144 rokov.

Neuveriteľné veci, ktoré sa teraz dostávajú na verejnosť, ukazujú, ako naliehavo by bol potrebný korona-vyšetrovací výbor požadovaný FPÖ, ktorý ale bol odmietnutý všetkými ostatnými parlamentnými frakciami. To samozrejme budí oprávnené podozrenie, že niektorí členovia týchto frakcií sú namočení v korupčných aktivitách v súvislosti s nakupovaním vakcín.

 

Ťažko uveriteľné, ale až 21 miliónov dávok vakcín je v súčasnosti uložených v chladiacich systémoch (čo pochopiteľne tiež stojí veľké peniaze) a ďalších 11,7 milióna má pribudnúť tento rok. Tak sa to píše v zmluvách s farmaceutickými spoločnosťami, a informuje o tom okrem iných aj ServusTV.

 

Čisto matematicky by Rakúsko malo dostatok vakcín na najbližších 144 rokov, no stále sa očkuje len minimum ľudí. Obrovské náklady pre daňového poplatníka zostávajú.

Celkovo štát ku koncu roka 2022 „sedel“ na 32,6 miliónoch dávok vakcín. Pri súčasnom tempe očkovania, ktoré neustále klesá – v marci bolo zaočkovaných 18 900 ľudí – by dávky vydržali 144 rokov.

 

Avšak len teoreticky, pretože pre pätinu dávok vakcín už vypršal dátum minimálnej trvanlivosti.

Pre ďalšiu tretinu vyprší v júni. Celkovo už korona vakcíny stáli štát, teda daňových poplatníkov, viac ako 850 miliónov eur.

 

Akoby toho nebolo dosť, tak teraz sa prevalilo aj to, že čierno-zelená vláda minula päť miliárd eur na testovanie, no nič nedosiahla. Pretože napriek všetkému testovaciemu šialenstvu prešlo Rakúsko „pandémiou“ oveľa horšie ako Švajčiarsko alebo Švédsko, kde sa uskutočnil len zlomok takýchto testov.