Vicešéf frakcie CDU-CSU prirovnal Nemecko k NDR a dokonca k naci-diktatúre

11.08.2020 23:32

Arnold Vaatz je vicešéf frakcie CDU-CSU v Bundestagu, to znamená, že patrí k špičkovým politikom CDU. To čo povedal, lepšie povedané publikoval, tak keby za tým nestálo jeho meno, tak každý, kto dobre pozná nemeckú politiku, by bol presvedčený, že to vyšlo z „dielne“ AfD.

Svoj kritický príspevok k súčasnej politickej situácii v Nemecku neuverejnil v žiadnych provládnych médiách, ale v jednom nemeckom pravicovo konzervatívnom magazíne, ktorý je absolútnym tabu pre politikov CDU, SPD, FDP, Ľavice, i Zelených.

O.i. uviedol: „Je zásadnou otázkou, prečo turbulentné demonštrácie v Nemecku za Black Lives Matter a proti rasizmu boli nadšene pozdravované a oslavované vládnymi politikmi i časťou opozície, ale pokojné demonštrácie 1. augusta proti korona opatreniam, boli opovržlivo odsudzované a zatracované, pričom politici ich chceli zakázať. Pritom na to nebol ani len najmenší dôvod.

V Berlíne na príkaz politikov ich polícia musela ukončiť. V prvom prípade samozrejme  nie.

To sú pomery aké boli v NDR – čo sa vláde nepozdávalo, to jednoducho zakázala, napriek tomu sa označovala za demokratickú. To isté sa robí v súčasnom Nemecku.“

Vaatz obviňuje vládu Merkel, že preberá čoraz viac politické stratégie NDR.

Sarrazina za „rebelstvo“ SPD vylúčila zo svojich radov.

Čaká to isté aj Vaatza? Kancelárka, ktorú Vaatz obvinil, aj keď ju priamo nemenoval, sa zatiaľ neozvala k tomu. Dá sa ale očakávať, že to urobia v jej poverení jej politickí lokaji.

Ďalšie Vaatzove slová:

„Každým mesiacom sa Berlín učí od NDR čoraz viac. Napr. klame, keď oznamuje počet demonštrantov (extrémne ich redukuje)  na demonštráciách protivládnych.

Presne ti isté sa robilo v NDR.

Ak niekto u nás demonštruje proti vládnym nariadeniam, tak je veľmi rýchlo difamovaný ako nacista. Ak sa v Hitlerovom Nemecku niekto pokúsil postaviť na odpor proti vtedajšej politike, tak bol označený za komunistu, a to bol jeho koniec.“

Vaatz si zaslúži obdiv a uznanie a veľkú podporu skutočných demokratov.