Viceprezidentka EÚ parlamentu Barley tvrdí, že Poľsko a Maďarsko ohrozujú EÚ

28.10.2021 23:36

Katarina Barley vyhlásila, že EÚ nebude môcť ďalej takto existovať, ak Brusel okamžite neurobí niečo závažné proti antieurópskemu trendu, ktorý inicovalo Maďarsko a prebralo ho aj Poľsko.

To znamená, že Barley varuje pred rozpadnutím EÚ. Kto ju ale dobre pozná, ten môže v jej slovách zachytiť aj vyhrážku.

Barley – politička SPD – povedala pre nemeckú NTV aj to, že nedávno vynesený rozsudok poľského Ústavneho súdu  neznamená nič iné ako to, že týmto aktom sa poľská vlada rozlúčila s právnym európskym spoločenstvom – inými slovami, že z neho vystúpila.

Všetko sa podľa nej začalo v Maďarsku, odkiaľ to ďalej nadobúda lavínový efekt.

Barley:

„V Maďarsku vládnu pomery, ktoré už viac nemožno označiť za demokratické. Poľská vláda prebrala autokratické vládnutie premiéra Viktora Orbána. Máme tak v EÚ dve krajiny, ktoré už niekoľko rokov robia všetko pre to, aby v EÚ zmenili náš názor na to, čo je demokracia a čo je demokratické právo. To je veľmi nebezpečné a tento trend sa prenáša aj do iných EÚ štátov, ako napr. do Slovinska.

Tieto štáty sa potom ale neuspokoja s tým, že zrušia nezávislosť justície len doma, ale budú robiť všetko, pre to, aby sa to rošírilo do celej EÚ.

Toto nebezpečie je reálne a veľké. Preto Brusel musí teraz hneď konať konzekventne.“

Barley je niekdajšia nemecká ministerka justície a predtým bola aj aktívnou sudkyňou a teda bola zvyknutá aj súdiť a odsudzovať. Z jej slov neprepočuteľne zaznieva, že ak by mohla, tak by Viktora Orbána najradšej pohnala pred súd a ho odsúdila. Je typickou bruselskou eurobyrokratkou, ktorá z duše neznáša tých štátnikov v Európe, ktorí hovoria a konajú pronárodne.

Ako teraz naznačila, tak po Maďarsku a Poľsku jej pribudol ďalší nepríjemný protivník v osobe extrémne pronárodného slovinského premiéra Janeza Janšu. Ten Barley extrémne pobúril, keď na sociálnych sieťach zverejnil diagram s 13 EÚ poslancami, ktorí fungujú ako „poskokovia“ Sorosa a uviedol aj to, že vie o ďalšich viac ako 200, ktorí patria do Sorosovho „bojového pluku“ v EÚ.

Kedy sa k Maďarsku, Poľsku a Slovinsku prihlási aj Slovensko?