Viceprezident Mike Pence sa môže stať ďalšou Trumpovou "obeťou"

01.12.2019 23:07

Mainstreamové nemecké Süddeutsche Zeitung tvrdí, že má nepotvrdené informácie o tom, že Donald Trump zamýšľa vymeniť svojho viceprezidenta. Do prezidentských volieb 2020 chce podľa toho ísť s niekdajšou USA vyslankyňou v OSN, Nikki Haley.

Samotný Trump ale oficiálne protirečí  tomu, čo sa povráva vo Washingtone. V televíznom vysielaní Fox & Friends povedal:

„Pence je skvelým  viceprezidentom a je naším mužom na sto precent.“

Dodal ale aj nasledovné:

„Nikki by však tiež bola skvelá. Ale Mike pracoval vynikajúco a je aj mojím priateľom.“

Aj Haley sa vyjadrila, že Pence je voči Trumpovi veľmi lojálnym človekom a dobrým  viceprezidentom a že má jej podporu.

Podľa Süddeutsche Zeitung to ale v skutočnosti môže byť inakšie. A ďalej podľa SZ, to veľa indícii len potvrdzuje. Istý Pencovi blízky človek povedal už pred niekoľkými týždňami reportérom z Vanity Fair, že Ivanka Trump a jej manžel Jared Kushner už viackrát hrozili Pencovi, že ho „stiahnu“ z jeho funkcie. Údajne snujú komplot proti nemu.

To, že Haley má vysoké ambície, by síce sama otvorene nepovedala, ale ich ani nezakrýva. Pred dvoma týždňami vyšla jej kniha With All Due Respect (So všetkým náležitým rešpektom). V tejto knihe sa vyznáva zo svojho veľkého obdivu prezidenta Trumpa a zároveň je v nej aj jeho perfektnou obhajkyňou.

Pripomeňme v tejto súvislosti to, že pred nejakým časom Haley toho istého Trumpa aj ostro kritizovala.

Sú žurnalisti, ktorí po prečítaní jej knihy ju označili ako vlastné odporúčanie autorky na úrad viceprezidenta a či dokonca ako uchádzanie sa o kandidatúru na prezidenta USA vo  voľbách v roku 2024.

Už najbližšie mesiace ukážu či Mike Pence ostane, alebo či príde ctižiadostivá atraktívna a neobyčajne inteligentná Nikki Haley.

O Trumpovi je známe, že neraz robí veľmi prekvapujúce a nečakané rozhodnutia.