Vicekancelár Strache je pobúrený rastúcim počtom vrážd Rakúšanok migrantami

19.01.2019 23:42

V sobotu 19. januára sa konal vo Viedni tradičný Novoročný stranícky deň FPÖ 2019. Vicekancelár Strache vo svojej reči vyjadril svoje zdesenie nad rastúcim počtom zavraždených a znásilnených rakúskych žien.

Povedal, že sa nesmie zamlčiavať, že za rastúci počet týchto násilných zločinov nie sú zodpovední  Rakúšania, ale že sa ich často dopúšťajú migranti a preto sú za to spoluzodpovední tí, ktorí v roku 2015 oslavovali a vítali migračnú vlnu smerujúcu do Rakúska.

„Rakúska spoločnosť odsudzuje čo najrozhodnejšie násilie proti ženám“, uviedol vicekancelár.

Zdôraznil aj to,  že bude robiť všetko preto, aby sa o všetkých faktoch týkajúcich sa zločinov proti ženám otvorene diskutovalo.

Podľa Stracheho bolo správne a dôležité, že nová vláda zastavila nezodpovedne povolenú ilegálnu migračnú vlnu do Rakúska. Rakúske hranice sú opäť chránené a vláda kancelára Kurza vytvorila podmienky pre to, aby sa azylové konania podstatne urýchlili.

Strache zdôraznil, že každý azylant, ktorý nedodrží rakúske zákony, musí Rakúsko nevyhnutne opustiť. Vicekancelár veľmi chválil ministra vnútra Herberta Kickla, že jeho pričinením sa Rakúsko opäť stane bezpečnejším, lebo už teraz dosiahol, že vyhosťovanie  azylantov, ktorí nedostali azyl, ako aj tých, ktorí sa dopustili trestných činov sa podstatne urýchlilo.