Venezuela: Pučista Guaido bol teraz odstavený vlastnými ľuďmi, už predtým sa ho USA vzdali

28.12.2022 23:55

Spomínate si na neustále mediálne bombardovanie, ktorému sme sa boli vystavení začiatkom roka 2019, keď sa pučista Juan Guaidó podporovaný USA vyhlásil za prezidenta vo Venezuele a Západ vyzval prezidenta Nicolasa Madura, aby odstúpil? To všetko bolo nelegitímné a v rozpore s venezuelskou ústavou.

V tejto súvislosti je hanbou týchto médií, že neinformujú ani jedinou vetou o tom, že Guiada teraz poslali do púšte jeho vlastní ľudia.

Tento príklad jasne ukazuje, ako synchronizovane sa mainstream rozhoduje nastoliť alebo ignorovať témy, pretože v Nemecku nikde nebola správa o neslávnom konci Guaidovej politickej kariéry, ktorú tak dlho podporovali USA, aby sa im pomocou Guaida podarilo zničiť dedičstvo Huga Chaveza a tak sa zmocniť ekonomicky i politicky Venezuely.

USA tri roky vytrvalo podporovali hochštapléra Guaida, ale keď už stratili nádej, že sa k niečomu dopracuje, tak ho prenechali svojmu osudu, ako to v podobných prípadoch vždy robia, čo dokazuje história.

A tak napokon prišlo, čo prísť muselo – politický koniec zradcu venezuelského ľudu a posluhovača USA Guaida.

V novembri sa venezuelská opozícia, ktorá doteraz Guaidóa podporovala, dohodla na konštruktívnej spolupráci s vládou prezidenta Madura a aj na spoločných konkrétnych krokoch na pomoc postihnutej krajine.

Guaidó bol pri rokovaniach ignorovaný a nebol k nim vôbec prizvaný To, čo písali provládne venezuelské  noviny, že opozícia odstavila zo svojich radov Guaidóa, to teraz potvrdili aj americké médiá. New York Times zverejnil článok o udalostiach vo Venezuele s názvom „Guaidó, tvár venezuelskej opozície môže byť vonku“.

Američania sú verní len svojim úspešným pučistom, akým bol Porošenko.