Veľké prekvapenie: Minister Jens Spahn CDU odrazu žiada debatu o migračnom pakte OSN

04.11.2018 23:32

Jens Spahn – jeden z troch hlavných uchádzačov o „stranícky trón“ nemeckej kancelárky - nadobudol v novej politickej situácii odvahu a vyslovil niečo, čo malo byť už dávno  nielen vyslovené, ale aj vykonané. Spahn povedal, že by sa malo zrealizovať podrobné preskúmanie globálneho migračného paktu OSN.

Tým zároveň nepriamo priznal, že kancelárka a jej devótni „posluhovači“ v tejto veci postupovali nedemokraticky a diktátorsky, lebo migračný pakt Nemcom jednoducho naordinovali, a to bez toho, aby o tom prebehla diskusia aspoň v Bundestagu a už vôbec nehovoriac o tom, že v takom prípade skutočná demokracia vyžaduje ľudové hlasovanie.

Démos – ľud musí rozhodovať v takej osudovo dôležitej veci o tom, či chce počas budúcich rokov prijímť na svoje štátne územie nelimitované množstvá migrantov z cudzej, mu vzdialenej kultúry, z ktorých má prevažná časť archaické myslenie a konanie, ktoré je v absolútnom rozpore s demokraciou a so samozrejmými právami žien.

Minister Spahn zároveň zdôrznil, že je dôležité, aby si Nemecko zachovalo suverenitu a samo určovalo migračné prúdenie do krajiny. Spahnov prekvapujúci obrat po oslabení moci kancelárky možno hodnotiť ako zosilnenie pravicovo konzervatívneho krídla CDU, ktoré stojí za ním a ho podporuje.

Taký obrat sa ale nepáči Ministerstvu zahraničia, vedeného Heikom Maasom SPD, ktorý stojí ako neohrozený generál za paktom OSN.

Vyplýva to z toho, že hovorca ministerstva okamžite po Spahnovom vyhlásení kritizoval, že niektorí ľudia pri debate o migračnom pakte úmyseľne roznecujú a šíria strachy.

Aj v SR je potrebné urobiť všetko preto, aby „niekto“ nerozhodol o podpísaní paktu migrácie OSN len sám, a to bez mandátu od celého slovenského národa.

Rakúsko má skvelú a múdru vládu a tá pakt už odmietla a národ ju za to chváli.

Dá sa očakavať, že našich múdrych a odvážnych rakúskych susedov bude v tomto smere nasledovať aj talianska vláda.