Vďaka sankciám dosiahlo Rusko vysoký prebytkový rozpočet: 23 miliárd eur

19.07.2022 21:43

Ešte v marci nám sľubovala v ZDF EÚ-„diktátorka“, predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyen euforicky: 

„Sankčné balíky sme nastavili tak, že nimi dosiahneme maximálny efekt v Rusku, pričom nám budú len minimálne škodiť.“

Už vtedy mohli tomu veriť len naivní a tí, ktorí slepo veria takým iracionálnym „autoritám“, ako je táto diletantská reprezentantka EÚ. Žiaľ bolo ich vtedy veľa. Ich rady teraz ale nápadne rednú. Lebo nejeden z nich medzičasom už zbadal, že pravdou je opak. Táto „dáma“ sa k tomu, že sankcie proti Rusku žalostne stroskotali a že nám škodia neporovnateľne viac ako Moskve, už ani slovom nevyjadruje.

Kto už dlho sleduje jej kariéru, tak dobre vie, že si ju „vyslúžila“ ako odmenu za to, že verne a devótne slúžila exkancelárke Merkel. Možno povedať, že sa osvedčila viackrát ako „zázračná“ osobnosť, ktorá dosahovala tie najvyššie úrady, ale to čo v nich robila a robí, sú len katastrofálne „prepadáky“.

Takmer nič z toho, čoho sa dotkla počas svojho ministrovania (aj ako ministerka obrany), ako aj v Bruseli, nebolo mimoriadne úspešné. Okrem toho má aj niekoľko „zvláštnych pracovných tajomstiev“, ktoré by mali byť prístupné verejnosti. Odmietla ich zverejniť ale už viackrát.

Dokonca aj systémové nemecké médiá ju za to niekoľkokrát kritizovali – napr. netzpolitik.org 29. júna v článku:

Keine Privatsache - Gebt die Chats von Ursula von der Leyen frei „To nie je súkromná vec – Zverejnite Chats od Ursuly von der Leyen“

 

https://netzpolitik.org/2022/keine-privatsache-gebt-die-chats-von-ursula-von-der-leyen-frei/

 

Tento týždeň sa ukázalo ako fungoval maximálny efekt sankcií ohlásený EÚ-Ursulou v marci:

Ruské Ministerstvo financií oznámilo, že štátny rozpočet vykazuje za prvých šesť mesiacov tohto roku prebytok vo výške 23 miliárd eur.