V nemeckých školách vládne strach a teror: 13 ročný Turek dobodal nožom spolužiaka

24.11.2020 23:26

Tragédia sa odohrala v pondelok v jednej škole v 13-tisícovom Östringene (Bádensko-Württembersko).  Krvavá dráma – samozrejme nie jediná a ani ostatná svojho druhu v nemeckých školách – vyvoláva oprávnené požiadavky ustráchaných rodičov po tom, aby sa konali prehliadky žiakov pred vstupom do školy, či nemajú pri sebe zbrane. Avšak realizácia toho celoplošne je sotva mysliteľná. V každom prípade je sloboda života v Európe čoraz viac „okliešťovaná“.

13 ročný turecky žiak ťažko zranil nožom svojho rovnako starého tureckého spolužiaka. V triede prítomná učiteľka duchaprítomne vyviedla žiakov do inej miestnosti. Súčasne učitelia privolali políciu a vyviedli všetkých žiakov zo školy von.

Len niekoľko minút po brutálnom útoku prišlo do školy 60 policajtov. Páchateľa zatkli a bol odvedený na výsluch. Životunebezpečne zranená obeť útoku bola vrtulníkom odtransportovaná do kliniky.

Medzičasom prišli do školy vystrašení rodičia mnohých žiakov, kde už boli prítomní viacerí psychológovia, aby viedli rozhovory so žiakmi i rodičmi.

Viacerí žiaci vypovedali, že medzi obeťou a páchateľom existovali už dlhšiu dobu napätia a hlasné výmeny názorov po turecky. Neoverený zdroj informoval, že pritom išlo aj o vraždu učiteľa v Paríži moslimským atentátnikom.

Preto je možné, že 13 ročný páchateľ obhajoval atentátnika a obeť ho odsudzovala, čo napokon malo za následok krvavý útok nožom.

Mesto je v šoku a rodičia majú veľké obavy o svoje školopovinné deti. Ani v tomto prípade neprišlo od kancelárky ani jediné slovo.

Pre ňu zrejme aj naďalej platí to, čo pokrytecky zvykla tvrdiť po krvavých islamistických atentátoch:

„Nedáme si nikým vziať náš tradičný spôsob života.“

Ale veď ten nám radikálni moslimovia práve aj spolu s ňou už dávno nielen narušili, ale už aj zničili.