V Nemecku vznikla nová politická strana – Die Basis

12.05.2021 23:35

Nová nemecká strana prízvukuje, že jej najdôležitejším mottom je humanizmus a mier. Zároveň otvorene hovorí o tom, že korona očkovanie pokladá za genetickú manipuláciu. Časť jej vedúcich predstaviteľov sú prívrženci tzv. Querdenker-Bewegung, masového hnutia, ktoré už mnoho mesiacov usporadúva v najmä v nemeckých veľkomestách veľké demonštrácie proti korona politike nemeckej vlády.

Samozrejme, že nemecký maistream – podobne ako to robil v prípade prezidenta Trumpa – novú stranu difamuje. V nedeľu hovorca strany Die Basis oznámil médiám, že do strany vstupuje aj populárny nemecký herec Volker Bruch, star ARD-seriálu „Babylon Berlín“.

Okamžite na neho i na Die Basis zaútočil Spiegel – ktorý sa vo svojom  článku posmešne pýta: Akáže je to len strana, ktorú si Volker Bruch zvolil sa svoj „politický domov“?

Odpovede, ktoré na svoju otázku čitateľom Spiegel chce vsugerovať, nie sú samozrejme lichotivé. Veď Brucha, ktorý je pre mnohých Nemcov idolom budú určite mnohí z nich nasledovať. Veľa nemeckých hercov je proti korona politike a proti korona opatreniam berlínskej vlády a aj tí boli médiami ostro kritizovaní za to, že otvorene prejavili svoju slobodnú mienku.

V programe novej strany stojí o.i.: Chceme presadzovať spravodlivejši a slobodnejší svet,  v ktorom bude človek opäť môcť byť človekom. Chceme zaviesť demokraciu „bázy“, ktorá obmedzí moc niektorých jednotlivcov a inštitúcií. Sme za slobodu indivídua, za rovnoprávnosť a za plné rešpektovanie prírody.

To všetko sú hodnoty, ktoré podpíše každy skutočný demokrat – už len preto, lebo tzv. etablovaná politika, politika „korektnosti“ nepozná a ani poznať nechce demokraciu „bázy“, lebo tá by zlomila moc a vládu establišmentu.

Spiegel ale už teraz robí z tejto strany organizáciu, ktorá je podozrivá a ktorú  bude treba dať sledovať ústavnými orgánmi. Spiegel ďalej píše: Táto strana je v skutočnosti „odpadovým zhromaždišťom“ – sú v nej aktivistky a aktivisti, ktorí sa angažujú v hnutí Querdenken-Bewegung, ktoré poburuje verejnosť s pochybnými argumentami proti opatreniam v korona kríze.

Spiegel (a spolu s ním viaceré systémové médiá) sa aj v tomto prípade prejavil ako „štvavý plátok“, postrádajúci akúkoľvek serióznu žurnalistickú objektivitu. Podobný spôsobom útočil a aj útočí na AfD.

Uzavriem tým, že Die Basis je medzičasom rozšírená už vo všetkých spolkových krajinách a podľa jej vyhlásenia urobí všetko preto, aby sa čo najskôr dostala do Bundestagu.