V Nemecku vládne Erdogan, Merkel až po ňom. V Kolíne sa musel jeho kritik Ünsal Arik obávať o život

04.10.2018 23:30

Ünsal Arik je Turek narodený v Nemecku. Je majstrom Európy v boxe a je jedným z najostrejších kritikov diktátora Erdogana. To vedia veľmi dobre aj fanatickí tureckí prívrženci „šelmy“ z Bosporu, ktorých je Nemecko viac ako plné.

V Turecku hrozia Arikovi až štyri roky väzenia len preto, že vecne kritizoval Erdogana. Arik si ale životom nie je istý ani v Nemecku. Podľa Arika človek ako Erdogan nemá právo byť prezidentom Turecka. Arik chce iné Turecko – demokratické.

V sobotu 29. septembra prišiel Erdogan otvoriť obrovskú centrálnu mešitu do Kolína a mal reč pred niekoľko tisíc Turkami. Zároveň tam bolo 4 tisíc policajtov. A Erdogan si do Kolína dopravil aj vlastnú bezpečnostnú službu, podľa neoficiálnych informácií okolo 300 mužov.

Nemecká televízia RTL pozvala Arika, aby spoločne s jej tímom išiel si vypočuť reč Erdogana a aby predtým nadviazal rozhovory s jeho prívržencami -  ktorí tam boli v tisíckach zhromaždení dlho pred príchodom ich vodcu -  a vymieňal si s nimi argumenty.

Nebolo to ale vôbec možné, lebo akonáhle sa pokúsil oslovovať prítomných Turkov, bol okamžite masívne atakovaný, a to najhrubším a najagresívnejším spôsobom. Tureckým patologickým fanatikom pritom vôbec neprekážalo, že to celé natáča televízia. Neboli schopní na nič vecne reagovať, len Arika nenávistne a vražedne emocionálne napádali. Padali nadávky a urážky druhu:

„Si len nehanebný zradca Turecka, si ten čo špiní do vlastného hniezda, ty si vraj boxer, poď bližšie, ukážeme ti čo je box. Ty nie si Turek, ty si idiot. Tu nemáš čo hľadať, toto miesto patrí Turkom."

Viacerí ho chceli napadnúť, pritom sa nemeckí policajti, ktorí boli obďaleč, tomu len prizerali.

Hrozilo, že situácia bude eskalovať a aj televízny tím  RTL uznal, že bude najlepšie sa čo najrýchlejšie stiahnuť a odísť.

Arik mal v očiach slzy sklamania a trpkosti.

Nakoniec sa stalo ale ešte niečo, čo vôbec nemožno pochopiť. Keď Arik už bol s tímom v jednej z bočných ulíc, tak odrazu k nim prišla veľká skupina policajtov, tí istí, ktorí predtým sledovali, ako na neho brutálne útočili jeho narušení tureckí krajania a ho zatkli a začali vyšetrovať. Policajti chceli zistiť jeho identitu, kontrolovali jeho preukaz, kládli mu nezmyselné otázky, hoci je viac ako isté, že niektorí z nich ho určite museli poznať ako známeho boxera.

Na otázku RTL, že čo to celé má znamenať, prišlo „zdôvodnenie“ akcie. Vraj tureckí ochrankári im oznámili, že prišiel nebezpečný provokatér, ktorý chce rušiť reč ich prezidenta a vyvolať nepokoje a že ho majú zatknúť. No a nemeckí policajti na nemeckej pôde ochotne a devótne poslúchli tureckých ochrankárov Erdogana. Až po polhodine ho policajti prepustili.

K tomu už nie je potrebné nič dodať. Už len poviem, že teraz mi je jasné, prečo mohli stovky moslimských utečencov počas „povestnej“ silvestrovskej noci pred kresťanským kolínskym Dómom pred očami prítomnej polície veľmi dlho sexuálne obťažovť a znásilňovať kresťanské nemecké ženy.

Nemecko predsa patrí Turkom  a migrantom. Oni sú tam doma – Nemci im majú len slúžiť a „držať huby“.