V Nemecku sa zamlčiava: Nedostatok bytov a nájomné explodujú v dôsledku záplavy migrantov

25.02.2019 23:24

Pravú príčinu katastrofálnej bytovej situácie v Nemecku zamlčiavajú tak politici (okrem AfD), ako aj médiá. Napríklad SPD a Zelení obviňujú za to špekulantov a podobne píšu aj médiá. Ak by to ale bolo len tak, tak politici majú okamžite možnosť to napraviť zavedením adekvátnych zákonov.

Pravda je však celkom iná. Od roku 2015 - keď sa vlna migrantov prevalila Nemeckom – tak sa bytová situácia povážlivo a dramaticky zhoršila a sa zhoršuje. Akútny nedostatok voľných bytov je markantný predovšetkým v cenove nižších kategóriách a práve o tie majú záujem milióny občanov.

Merkel cynicky viackrát vyhlasovala pre médiá: „Všetci v Nemecku sa máme veľmi dobre.“

To je ale obrovské a nehanebné  klamstvo.

Len vo veľkomestách Nemecka chýba priam neuveriteľný počet voľných finančne únosných bytov, a síce dva milióny. Najhoršia situácia je v Mníchove, Frankfurte, Berlíne, Kolíne, Stuttgarte, Hamburgu, Düsseldorfe. Nielen sociálne slabá vrstva Nemcov, ale už aj príslušníci strednej vrstvy sú sotva schopní zaplatiť nájomné.

Ak sa objaví  v týchto mestách ponuka na voľný byt, tak sa pred domom, v ktorom je, na ohlásený termín bežne dostaví aj 50 i viac uchádzačov.

André Barth AfD, finančno-politický hovorca strany sa k zúfalej situácii na nemeckom bytovom trhu vyjadril :

„Keďže do Nemecka prišlo dva milióny azylantov, ktorí si smú povolať ešte aj rodinných príslušníkov, tak je jasné, že na bytovom trhu vypukla zúfalá situácia. Najviac touto situáciou sú samozrejme postihnutí vlastní občania, ktorí odrazu musia konkurovať o tých málo voľných bytov, ktoré sa tu a tam objavia, s migrantami. V tejto situácii ešte naviac doslova exploduje mesačné nájomné za byty.“

Problematika s bývaním sa zostruje aj tým, že migranti sú pri prenajímaní bytov voči domácim uprednostňovaní, a to dokonca aj vtedy, ak ide o odmietnutých azylantov, ktorí následne dostali od úradov tzv. Duldung – to znamená, že sú dočasne strpení v Nemecku, pričom sa táto dočasnosť neustále predlžuje.

To všetko sa deje na „želanie“ kancelárky a jej CDU.

AfD je jediná strana, ktorá tento stav pranieruje a ostro kritizuje.

Európa sa mení na čoraz väčší blázninec. Ako inak možno nazvať európske štáty, v ktorých politici nezastávajú záujmy tých, ktorí ich zvolili, teda vlastných občanov, ale záujmy iných.