V Nemecku sa z hľadaných vojnových zločincov IS stanú utečenci

15.01.2020 23:56

To platí vo veľkej väčšine prípadov, keďže najmä v rokoch 2015 až 2017 Nemecko ešte nadšene holdovalo Willkommenskultur kancelárky a víatalo bez kontroly každého, kto sa vyhlásil za utečenca a vyzeral arabsky.

Skvelý príklad pre to, čo je v názve článku, je tzv. Stuttgarter Terrorproces - súdny proces v Stuttgarte so štyrmi  sýrskymi teroristami IS, masovými vrahmi. Patrili k teroristickej organizácii Al-Nusra-Front. Keď to už s Kalifatom IS išlo dole vodou a im v Sýrii priháralo, tak sa rozhodli tajne újsť a samozrejme kde inde ako do Nemecka. Vedeli dobre o tom, ako sa Mutti Merkel dojímavo stará o všetkých utečencov.

Prišli do krajiny rajských pomerov pre utečencov, do Nemecka po balkánskej utečeneckej ceste. Dostali sa až do Bavorska, kde sa prehlásili za utečencov ohrozených na živote. Nebol najmenší problém, aby im v Bavorsku vystavili utečenecký preukaz a už si mohli užívať život za peniaze nemeckých daňových poplatníkov. Azyl im bol prisľúbený a postupne bývali v azylantských domovoch v Leimene, Berlíne, Reiskirchene a napokon v Düsseldorfe.

Rozprávka sa ale odrazu nečakane skončila.

31 ročný Sýrčan Abdul Javad, jeden zo štvorky divokých neúprosných vrahov bol spoznaný úplne náhodne na ulici v Nemecku iným Sýrčanom, ktorému sa zázračne podarilo újsť z Kalifátu IS a ktorý vedel o Javadovi závažné veci. Oznámil to na polícii a Všetci štyria boli zatknutí a obvinení.

Teraz v pondelok bol posledný deň procesu, ktorý trval dva roky. Abdul Javad bol za svoje strašné zločiny odsúdení na doživotie. Koľko zločinov na ľuďoch naozaj spáchal on i jeho traja spoločníci, to sa sudcovia nedozvedeli. Mali indície na ďalšie vraždy, ale nie isté dôkazy.

Dokázané bolo len nasledovné:

V roku 2013 zmasakroval sám osobne dvoch mužov pri sýrskom meste Tabka a bol aktívnym účastníkom popravy devätnástich zajatcov sýrskej armády. Jednoducho ich zavraždili na veľkom smetisku v Tabke.

Podľa bežnej praxe, ako sa to v Nemecku často robí, tak v skutočnosti sa jeho doživotný trest (ak sa bude dobre správať) zmení na 20 rokov a masový vrah bude na slobode. Jeho traja kolegovia, určite takí istí zločinci ako on obišli lepšie, lebo v ich prípadoch súd nemal také jednoznačné a presvedčivé dôkazy a boli odsúdení len na tresty niekoľkoročné. Takže títo traja teroristi budú už čoskoro voľnými mužmi.

V Stuttgarte bežia takéto procesy proti teroristom jeden za druhým. Minulý rok ich prebiehalo 18. A stáli niekoľko miliónov eur.