V Nemecku prebiehajú už niekoľko dní masové protesty Kurdov proti teroru ISIS

09.10.2014 11:12

 

V Hamburgu protestovali už tretiu noc po sebe stovky Kurdov proti vojenským operáciom ISIS a proti jej brutálnemu masakrovaniu civilného obyvateľstva, prevažne Kurdov.

 V centre Hamburgu prišlo aj k násilnostiam a musela zasahovať polícia. Protesty sa začali večer a prebiehali spočiatku relatívne pokojne. Neskoro v noci sa však časť z 1400 demonštrujúcich Kurdov  nechala strhnúť k násilnym prejavom. Kurdi vyjadrujú svoju nespokojnosť a rozhorčenie nad tým, že Západ sa správa príliš pasívne voči 

ISIS, ktorej ozbrojené sily útočia na mestá Kurdov v Sýrii a postupne ich obsadzujú a vyvražďujú aj civilné obyvateľstvo. V Hamburgu prišlo aj k ťažkým a krvavým zrážkam Kurdov a extrémistických islamistov, žijúcich v Nemecku, ktorí, či už priamo alebo nepriamo, sympatizujú s ISIS. Hamburg včera musel nasadiť k týmto nepokojom viac ako 1300 policajtov.

Kurdské demonštrácie prebiehajú aj v ďalších veľkých nemeckých mestách, ako v Bonne, kde Kurdi prechodne obsadili rádio Deutsche Welle, v Düsseldorfe, Essene, Münsteri a iných mestách.

 

Môj komentár: 

 

Západ, na čele s USA, totálne stroskotal so svojou politikou v Oriente. To, čo dnes sledujeme a zažívame v Oriente - nevýslovnú brutalitu a doslova chaotické vedenia vojen takpovediac "každého s každým" - je symbolicky povedané vypustenie zlého ducha z fľaše, o ktorej si jej západní majitelia mysleli, že ho bude schopná držat večne, a tak budú môcť ovládať Orient ľubovoľne a len z neho zištne ťažiť. To, čo sa tam teraz deje, to je "kliatba a prekliatie", ktoré vyšli zo zlých skutkov Západu a ktoré tam páchal od čias kolonializmu permanentne ďalej a ďalej.

Teraz sa z toho ale stáva bumerang a zlo, ktoré tam Západ zasial, sa sťahuje už aj na jeho územia. To, čo v týchto dňoch prebieha v Nemecku, je už vojna, ktorá sa nasťahovala z Orientu aj do Nemecka a cudzie sily a organizácie bojujú proti sebe na jeho území a ohrozujú jeho stabilitu a vnútorný mier, a tým aj celej EÚ!!!

Nedá sa nič robíť - čo Západ zasial, to bude aj žať. V tomto prípade však nebude žať chutné zrno, ale burinu, a to veľmi nebezpečne škodlivú a otrávenú burinu.