V Mainzi zasadalo v sobotu predsedníctvo CDU. Otvorená kritika A.Merkelovej!

11.01.2016 22:28

Jej diktátorská utečenecká politika dostáva pod paľbou kritiky už aj zo strany jej najbližších spolupracovníkov, ministrov, trhliny. V sobotu, v hlavnom meste Porýnia-Falcka, v Mainzi, bolo v neskorých večerných hodinách po ukončení klauzúry predsedníctva CDU vydané takzvané Mainzer Erklärung (Mainzské Prehlásenie). Ústrednou témou klauzúry (v nemčine to znamená dôležité diskusie a rozhovory politkov, ktorí sú pritom  v nerušenej  izolácii od verejnosti i od médií) bolo smerovanie utečeneckej politiky Agely Merkelovej. 

Aj nemecké média boli prekvapené skutočnosťou, že v Prehlásení nebola uvedená základná merkelovská "dogma" tohto smerovania. Dokument, podpísaný predsedníctvom CDU, včítane kancelárky, má 11 strán. Chýbala v ňom ale obľúbená výpoveď, ktorú bojovne a s úsmevom opakuje pani Angela: "Wir schaffen das".

Keď sa na to žurnalisti kancelárky opýtali, prečo v dokumente chýba toto jej centrálne posolstvo, ktorým spočiatku okúzlovala nemecký národ a zároveň ochromovala jeho obrannú schopnosť proti násiliu - lebo bolo násilím na národe, ho takto manipulovať - sa na niekoľko momentov zatvárila rozpačito. Potom ale nadobudla opäť duchaprítomnosť a ľstivo a rafinovane, ale s náznakom podráždenosti, povedala: "Nemusí to tam byť. Ale keď si to celé pozorne prečítate, tak uvidíte, že je to tam nepriamo, lebo celý dokumnet sa nesie v tom duchu."

Čo ale prefíkaná kancelárka, Mutti všetkých Európanov - a teraz už aj všetkých utečencov - zamlčala, je nesporný fakt, že aj v jej najužšom pracovnom okruhu, v predsedníctve CDU, sú viacerí, ktorí majú inú mienku a inklinujú otvorene k Seehoferovmu modelu. A ako navonok presiaklo z piatkovej klauzúry, tak kancelárku počas nej verbálne atakovali. Síce vecne, ale neobyčajne tvrdo.

Jej odporca je predovšetkým vicešéf Bundestagfraktion CDU-CSU, Arnold Vaatz, ktorý hlasoval proti uzneseniu o utečeneckej politike kancelárky už na straníckom dni CDU v Karlsruhe. V Mainzi kritizoval najmä to, že štát stratil kontrolu nad obrovskou masou utečencov v Nemecku a že je absolútne vylúčené, aby to tak pokračovalo ďalej. Aj tragický Silvester v Kolíne bol podľa neho len dôsledkom tohoto faktu.

Predseda hospodárskeho výboru CDU-CSU, Carsten Linnemann, prezradil médiám aj to, že nálada medzi radovými členmi CDU je už na bode mrazu.

Je hanbou kancelárky Merkelovej, že nenašla odvahu, aby sa televíznym príhovorom ospravedlnila a odprosila všetky ženy, ktoré boli v silvestrovskej noci sexuálne obťažované a niektoré z nich dokonca znásilnené v centre Kolína, Hamburgu, Stuttgartu a ďalších nemeckých mestách, lebo za to všetko nesie osobne zodpovednosť.