V Kyjeve zatkli predsedu Najvyššieho ukrajinského súdu pre korupciu! Prijal úplatok 3 milióny dolárov

23.05.2023 21:30

Koľko sto miliónov eur finančnej pomoci z EÚ už skončilo v korupčných vreckách ukrajinskej „elity“ možno len tušiť.

Plody ukrajinskej korupcie možno pozorovať aj v nemeckých, švajčiarskych, rakúskych a iných západoeurópskych veľkomestách, kde možno videť Ukrajincov, ako sa po ich uliciach vozia v hriešne drahých luxusných autách.

 

Samozrejme, na Ukrajine sú aj zamestnania, kde si môžete slušne zarobiť veľa peňazí, napríklad ako kabaretista, kde sa, ako už každý vie, môžete stať aj multimilionárom.

 

Zatknutie predsedu Najvyšieho ukrajinského súdu Vsevoloda Knjazeva však opäť ukazuje, ako hlboko je na Ukrajine zakorenená korupcia. To, že Knjazeva – vysokého štátneho úradníka osobne menovaného Zelenským – prichytili pri prijímaní úplatku 3 milióny dolárov, je fackou ukrajinskému prezidentovi.

 

Správu o tom priniesla Ukrajinska Pravda. K peniazom sa vraj dostal tak, že sa nechal podplatiť. Okrem neho boli vykonané razie aj u ďalších 18 sudcov.

 

Podľa ukrajinského denníka mali peniaze, ktoré dostal Knjazev, ovplyvniť rozhodnutie Najvyššieho súdu v prospech oligarchu Konstantina Ševaga.

 

V Európe je Ukrajina, tento obranca „západných hodnôt“, najkoruptnejším štátom. Brusel ale tento paradox vôbec nerieši a žiadnu otázku v tomto smere ani nepripustí.

 

Tento škandál ale opäť len ukazuje, že ukrajinský konflikt treba prehodnotiť a že vstup Ukrajiny  do EÚ by znamenal, že táto krajina by bola pre európskych daňových poplatníkov bezodná jama.