V Kolíne bola 11.11. zahájená karnevalová sezóna za silnej prezencie polície

12.11.2017 20:48

Hlavný program karnevalového „bláznovstva“ karnevalových nadšencov v hlavnom mesta karnevalu, v Nemecku, v Kolíne na Rýne sa uskutočnil tradične na historickom námestí Heumarkt. Do centra mesta prúdili už od rána tisícky „bláznov“ v pestrých karnevalových kostýmoch.

Kolín je aj mestom, kde je veľa utečencov a kedže práve Kolín  a predovšetkým kolínske ženy majú s nimi zlé skúsenosti kvôli sexuálnym atakom, tak karneval bol sprevádzaný aj neobyčajne veľkou prezenciou polície.

V Nemecku sa hovorí: Köln gilt als Hochburg des deutschen Karnevals.

A „bojový“ pokrik počas karnevalu znie: Kölle Alaaf!

Mestské zastupiteľstvo nechce prezradiť koľko utečencov žije v meste. Oficiálna odpoveď vyznieva len tak, že ich je niekoľko tisíc.

Nemenovaný kolínsky redaktor – kritik utečeneckej politiky vlády – má informáciu, že ich je okolo 10 000 a medzi nimi niekoľko stovák kriminálne nebezpečných typov.

Podľa kolínskych médií bolo v centre mesta viac ako tisíc policajtov počas zahajovacieho dňa karnevalu.

Hovorca polície priznal, že polícia musela zasahovať do večerných hodín viac ako 400 krát a že prišlo aj k mnohonásobnému predbežnému zadržaniu ôsob z dôvodov krádeží  i sexuálneho obťažovania žien. Nechcel však konkretizovať koľko z takých prípadov išlo na vrub utečencov. Prezradil aspoň toľko, že na polícii bolo podaných viacero trestných oznámení.

Polícia sa veľmi usilovala neurobiť si takú obrovskú hanbu, ako počas pamätnej silvestrovskej noci 2016 (Silvester der Schande in Köln), keď pred kolínskym Dómom nedokázala zabrániť stovkám utečencov, aby násilne neobťažovali ženy.