V EÚ diktuje "morálku" čoraz viac islam! Francúzska učiteľka na hodine výtvaného umenia ukázala umelecký obraz žiakom. Teraz má obavy o život!

18.12.2023 15:45

Učiteľka na škole Jacquesa Cartiera v Issou západne od Paríža obraz v rámci vyučovania pred niekoľkými dňami ukázala svojim žiakom – a teraz sa veľmi bojí o svoj život.

Úbohá Európa a jej zbabelí politici – kde islam určuje čo sa smie a čo nie.

 

Originál tohto obrazu nazvaného„Diana a Actaeon“ od talianskeho maliara Giuseppe Cesariho zo 17. storočia si každý môže pozrieť v Louvri. Zobrazuje grécky mýtus, v ktorom lovec Actaeon vtrhne na miesto, kde sa kúpe bohyňa Diana a jej nymfy.

 

Moslimskí žiaci v triede sa však takým obrazom cítili obťažovaní a ich rodičia sa sťažovali a na sociálnych sieťach sa objavili obvinenia, že učiteľka vraj mala rasistické komentáre. Žiaci tvrdia, že ich učiteľka im obraz ukázala ako provokáciu,

informuje Le Figaro.

 

V solidarite so svojou kolegyňou sa v potom všetci učitelia jeden deň zdržiavali mimo školy a vyučovanie sa nekonalo.

 

„Naši kolegovia sa cítia ohrození a v nebezpečenstve,“

vyhlásila Sophie Venetitay, generálna tajomníčka odborového zväzu učiteľov francúzskych stredných škôl Snes-FSU. Za svoju každodennú realitu na škole označili „hmatateľný nepokoj“ a „nárast počtu prípadov násilia“.

 

V médiách učitelia povedali, že sa cítia sklamaní politikou, ktorá sa o ich problémy nezaujíma a nič nerobí pre ich bezpečnosť.

 

Strašný tragický prípad parížskeho učiteľa dejepisu Samuela Patyho je pre nich stále príliš prítomný a vzbudzuje v nich strach o život.

 

16. októbra 2020 ho  neďaleko školy, kde pôsobil,zavraždil  a následne mu odsekol hlavu Abdullah Anzorov, islamisticky motivovaný 18-ročný mladík čečenského pôvodu po tom, čo sa na sociálnych sieťach rozšírili správy, že Paty ukázal vo svojej triede karikatúry proroka Mohameda zo satirického časopisu Charlie Hebdo.