V časoch korony, keď národ najviac trpí, si minister Spahn kúpil vilu za 4,5 milióna

18.08.2020 23:29

Minister zdravotníctva Jens Spahn sa rád prezentuje ako rozvážny politik, skromný človek a kompetentný manažér korona-krízy. Ako sa teraz ale ukázalo Spahn (ktorý „poškuľuje“ aj po kresle kancelára) nie je ničím z toho.

Veľkým škandálom a výsmechom vlastného národa, najmä nezamestnaných a tých, ktorí práve počas korony stratili prácu, bol nepochopiteľný krok niekdajšieho bankového pracovníka Jensa Spahna, ktorý nedávno vyšiel najavo. Spahn daroval do cudziny 250 miliónov rúšok a niekoľko desaťtisíc dýchacích prístrojov (údajne nemali dostatočnú kvalitu). V Nemecku naproti tomu si ľudia musia sami kupovať mnohonásobne predražené rúška – tie isté, ktoré pred koronou stáli len zlomok z toho, čo stoja teraz.

Ak rúška a prístroje nemali dostatočnú kvalitu, tak ich Ministerstvo zdravotníctva nemalo zakúpiť. Bolo tak vyhodených niekoľko sto miliónov eur. Za to je jednoznačne zodpovedný minister a mal by preto odstúpiť. Ale o niečom takom ani len neuvažuje.

Namiesto toho kritizuje  ľudí, ktorí sa vybrali na dovolenku do Španielska a argumentuje tým, že tam stúpajú korona infekcie.

Je jasné, že minister Spahn určite nepotrebuje dovolenku v Španielsku. Istotne teraz veľmi rád uprednostní užívanie voľného času vo svojej novej veľkej, so všetkým luxusom vybavenej vile, ktorú si práve kúpil za viac ako 4 milióny eur. Bude ju obývať spoločne so svojím manželom Danielom Funkem.

Kým v Nemecku sa v dôsledku korona-krízy rúcajú existencie a tisícky ľudí stratili prácu a desaťtisícky iných sa obávajú, že ju čoskoro stratia, si minister Spahn kúpil luxusnú vilu v milionárskej štvrti Berlin-Dahlem.

To len svedčí o tom, že korona mu – a aj niekoľkým ďalším v Berlíne – priniesla rôzne „zvláštne výhody“. Spahnov absolútny nedostatok empatie a jeho povýšeneckosť voči občanom sú typické pre celú kastu politikov, ktorí sa chvália tzv. politickou korektnosťou.

V dôkladne zabetónovanom politickom systéme Merkel (onálepkovanom vznešeným slovom demokracia) sú všetci jeho členovia nedotknuteľní, takpovediac posvätní. Stať sa im nemôže nikdy nič, im nie a ani ich prívržencom.

Len ich kritici a odporcovia žijú nebezpečne.

A tak Jens Spahn si môže byť istý, že nikto ho nevezme na zodpovednosť za jeho pochybné prešľapy na ministerstve, ktorých bolo viac a ani sa ho nikto nebude pýtať, odkiaľ mal odrazu milióny na svoju luxusnú vilu.