V boji proti islamizmu dôverujú Nemci najviac AfD. Napomáha SPD islamizmu?

13.06.2021 23:09

Veľká časť Nemcov je presvedčená, že z politických strán v Nemecku je AfD najaktívnejšia v boji proi radikálnemu islamu. V strane Zelených prevláda tendencia označiť všetkých kritikov islamizmu za islamofóbov.

Prieskum verejnej mienky Nemcov vo vzťahu k islamizmu urobil známy Inštitút Allensbach. Výsledky prieskumu ukázali, že veľká väčšina Nemcov má veľké obavy pred radikálnym islamom a sú toho názoru, že len AfD a CDU-CSU sa snažia o jeho eliminovanie v krajine.

Až 43 percent Nemcov je toho názoru, že najagilnejšie vedie boj proti islamizmu AfD.

Na druhom mieste je CDU-CSU, o ktorej si to myslí 21 percent Nemcov.

Žiadna iná strana v tomto smere neprekročila 10 percent.

Je povážlivé, že už dlhú dobu prejavuje SPD určitú „náklonnosť“ voči radikálnym islamským autoritám a voči istým islamským štruktúram.

Holanďan Ruud Koopmans, profesor sociológie  a výskumu migrácie na Humboldt-Universität v Berlíne je presvedčený, že SPD má veľmi dobré vzťahy s organizáciami politického islamu, ako napr. s Ústrednou radou moslimov v Nemecku, ktorej šéfom je „pochybná“ osoba, Aiman Mayzek.

Koopmans poukázal aj na to, že len dva mesiace po zvolení Norberta Borjansa a Saskie Esken za šéfov SPD, prišlo v centrále SPD, ktorá je vo Willy Brandt- Haus v Berlíne k dôležitému rozhovoru medzi nimi a Aimanom Mayzekom. O čom sa rokovalo, to ostalo tajomstvom. Prečo? Bol dôvod to neprezradiť verejnosti?

Už len dodám, že Ústrednej rade moslimov v Nemecku podliehajú aj také islamské organizácie, ktoré nemecký Úrad pre ochranu ústavy pozoruje, lebo sú podozrivé z aktivít škodiacich demokracii.