Už pred voľbami 2021 oslavovaná Kamala Harris sa stala najneobľúbenejšou viceprezidentkou USA

08.01.2022 23:14

Mnohí americkí politológovia predpovedali euforicky po rozporuplnom volebnom výsledku, keď sa prezidentom USA stal Joe Biden, že po ňom sa stane Kamala Harris ako prvá žena prezidentkou USA. Médiá Demokratov ju vychaľovali priam až do neba a tvrdili, že práve ona má tie najlepšie predpoklady, aby zjednotila nesmierne rozpoltenú spoločnosť USA. Dávali jej také nadnesené charakterové atribúty, akými v minulosti nikdy nedisponovala.

Krátko po jej nástupe do funkcie viceprezidentky ju zahrnul najvyššími chválospevmi aj renomovaný americký magazín Time v článku s názvom „Fascinujúca história prvej ženy nášho národa, ktorá sa stala viceprezidentkou.

Veľmi rýchlo sa ale ukázalo, že za oslavnými rečami amerických médií na adresu viceprezidentky Harris nestáli žiadne tomu adekvátne jej činy.

Jej obľubenosť neustále klesala a v súčasnosti je s ňou spokojných len 37,9 percent občanov USA. To je za posledných 50 rokov najnižšia obľúbenosť osoby vo funkci viceprezidenta USA.

V poslednom čase sa čoraz častejšie objavujú v amerických médiách informácie o jej údajne chaotickom spôsobe práce v jej vysokom úrade, o  jej zamestnancoch, ktorí dávajú výpoveď, lebo sa od nej chcú oslobodiť.

Množia sa aj správy o jej nezhodách s Joe Bidenom a množia sa tiež články o jej zlyhaní práve pri tých úlohách, o ktorých sa už pred voľbami vedelo, že keď sa stane viceprezidentkou, tak nimi bude  poverená. Mala optimálne vyriešiť problémy s migráciou  a postarať sa o reformu volebného práva – samozrejme upraveného v prospech Demokratov.

Demokratov znepokojuje čoraz viac to, že aj verejnosť už začala vnímať ako diletantsky sa správa a koná Harris vo svojej funkcii viceprezidentky. A znervózňuje ich aj to, že ju už začali kritizovať aj niektoré vládne médiá, čo má za následok už teraz stratu priazne nejedného voliča Demokratov.

Joe Biden ju nominoval do funkcie len preto, aby mu v predvolebnom boji pomohla získať hlasy čo najviac žien a hlasy čo najviac farebných Američanov.

Teraz už ale veľmi mnohé poukazuje na to, že hviezda jej šťastia zhasla skôr ako začala jasne žiariť.