Už „dosníval“ Francois Fillon? Sú za tým Le Pen a Putin?

30.01.2017 11:12

Najvážnejší kandidát na prezidenta Francúzov – okrem Marine Le Pen – F. Fillon pravdepodobne dosníval svoj prezidentský sen. Voľby sa vo Francúzsku konajú už v apríli, a tak je  veľmi dôležité, aby sa vo finálnej fáze predvolebného boja ukázali kandidáti v čo najlepšom svetle.

Kým Le Pen zvyšuje svoju popularitu a obľúbenosť, tak Fillonovi bol zasadený už druhý ťažký úder a pôsobí ako boxer, ktorý sa potáca na hranici K.O.

V sobotu vyšlo najavo, že Fillon bol iniciátorom zabezpečenia veľkých korupčných prostriedkov, ktoré boli určené pre viacerých konzervatívnych senátorov.

Už dávno je všeobecne známe, že Marine Le Pen je podobne ako americký prezident Trump obdivovateľkou Vladimíra Putina ako skvelého politického vodcu ruského národa. A na druhej strane je verejným tajomstvom, že ruský prezident by veľmi rád zagratuloval Marine v máji ako prezidentke Francúzska.

A všetci vieme aj to, že ruskí hackeri sú svetovou špičkou. „Potvrdili“ to americké médiá i FBI, ked tvrdili, že pomohli Trumpovi k víťazstvu.

Aj teraz sa ozývajú západné médiá, medzi nimi aj nemecké, a tvrdia, že Moskva urobí všetko pre to, aby francúzske prezidentské voľby vyhrala Le Pen.

Ľudia blízki Fillonovi už vyslovili podozrenie, že Moskva pracuje na tom, aby bol Fillon v očiach Francúzov zdiskreditovaný.

Francúzske „wikileaks“ médium Le Canard Enchaine, ktoré má veľmi dobré „kontakty“ do Ruska, odhalilo v stredu, že Fillon v čase, keď bol poslancom v Parlamente, „zamestnal“ svoju manželku Penelope ako parlamentnú spolupracovníčku a vyplatil jej celkovú sumu viac ako 500 000 eur zo štátnych peňazí. Pričom vo vymyslenej funkcii neodpracovala ani jedinú hodinu.

Francúzska štátna prokuratúra už začala vyšetrovanie pre spreneverenie verejných financií. Fillon sa dostal do veľmi ťažkej situácie a ak má ešte viac „za ušami“, tak hackeri z „východu“ majú ďalšiu možnosť si to „overiť“.

Včera mal Fillon v Paríži vystúpenie pred svojimi prívržencami, ktorých však prišlo len okolo 15 000, čo poukazuje na to, že stráca na popularite. Hoci sa dával bojovne a okrem iného zvolal, že nemá pred ničím strach a že ho údery jeho nepriateľov nezložia, tak pre toho, kto vie čítať v tvárach ľudí, bolo hneď jasné, že stratil svoju istotu suverenity, ktorou predtým oplýval. V nedeľu ju ale v každom prípade už vôbec nevyžaroval.