Útok Trumpa v Sýrii pasca pre FBI a pre jeho odporcov? Izrael jeho dôvodom nebol

11.04.2017 12:22

Skvelý ťah Trumpa na šachovnici svetovej politiky. Po bombardovaní sýrskej základne mali odrazu jeho odporcovia v USA i v EÚ obrovský problém. Museli ho chtiac nechtiac chváliť a dokonca ešte aj pozdvihnúť nad ich miláčika Obamu.

V Európe to zvlášť ťažko padalo najmä kancelárke Merkel a jej ministerke obrany. Ich tváre dostali veľmi zvláštne grimasy, keď pri konkrétnych otázkach žurnalistov a moderátorov, čo si myslia o Trumpovi teraz, museli vypustiť cez kŕčovite stiahnuté pery slová chvály.

Dokonca aj svojím najväčším nepriateľom v USA, akými sú John McCain a Lindsey Graham, ľstivý Trump totálne vzal z plachiet víchor, ktorým ho chceli zničiť. Obaja ho nadšene a ostentatívne oslavovali.

Mnoho faktov a indícii (niektoré som uviedol v predošlých blogoch) poukazujú na to, že Trumpov útok, ako reakcia na údajné použitie chemických bojových plynov Asadom, bol dobre premyslenou akciou proti FBI. A Moskva mu aj dala súhlas na „bombardovanie“.

Americké explózie na sýrskom letisku v Homse spôsobili len minimálne škody. Už na druhý deň mohli Asadove lietadlá štartovať i pristávať.

Veľmi rozporuplne znie to (pre toho, kto nepozná informácie zo zákulisia) čo Trump dal na twitter o tom, prečo pristávacia dráha letiska nebola zasiahnutá a zničená. Uviedol, že vraj preto, lebo je ľahké ju opraviť.

(The reason you don’t generally hit runways is that they are easy and inexpensive to quickly fix (fill in and top)!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump).

V skutočnosti to bolo ale preto, lebo túto vojenskú leteckú základňu používajú Sýrčania i Rusi pre lietadlá, ktorými bombardujú ISIS. Dokonca aj hovorca Pentagonu Jeff Davis povedal:

„Velenie ruskej armády sme včasne informovali o našom pripravovanom útoku. Naši organizátori zamýšľanej akcie urobili všetko pre to, aby riziko ruských i sýrskych pracovníkov i vojakov na letisku bolo absolútne minimálne.“

To celé pôsobi až groteskne – v každom prípade bol Trumpov útok na Asada zrealizovaný v maximálne možnom „priateľskom duchu“ a na základe vzájomnej dohody.

V žiadnom prípade nebol  dôvodom útoku USA na leteckú základňu v Sýrii „trest“ za chemický útok a ani nešlo o špinavú prácu US armády v prospech Izraela, ako to uvádzal jeden slovensky bloger.

Všimnime si aj to, že Asadova vláda nenazvala útok vojnovým aktom, ale agresiou. Podobne aj Moskva. A ani Rusi, ani Sýria neaktivovali okamžite svoju vzdušnú obranu, ktorou mohli americké rakety hravo odvrátiť (v každom prípade mnohé z nich), keďže vedeli, že prídu!

New York Times citoval Trumpa, ktorý povedal, že to bola najminimálnejšia a najohraničenejšia vojenská akcia, akú jeho generáli mu mohli navrhnúť – veľmi zvláštne vyjadrenie. A či nie?

A teraz, prosím, dámy a páni uvažujme spolu (ale bez smiešnych puppuskovcov a hocipuciovcov a im podobným):

Ak by prefíkaný a všetkými masťami mazaný Donald nebol Asadovi zasadil tento „tvrdý“ úder a jeho minister Rex Tillerson (tiež patrične ľstivý), ktorý je zakrátko v Moskve, kde sa o.i. bude pracovať na dohodnutí rusko-americkej koalície proti ISIS, tak by minimálne polovica bojovne proti Rusku naladených Kongresových USA-kovbojov vykrikovala a nenávistne prskala, že Trump je len Putinovým poskokom.

Z tohto uhlu pohľadu to ale nebude možné. Napriek tomu bude Tillerson ako skvelý a obozretný diplomat v Moskve oficiálne vystupovať rezervovane a so strojenou zdvorilosťou a tlmenou srdečnosťou.

A som presvedčený, že budú rokovať predovšetkým o zničení ISIS a nie Asada, bez ohľadu na to, čo o rokovaniach Tilersson povie novinárom na tlačovke v Moskve.

A mimochodom moju úvahu, ktorú som v jednej vete pretavil do názvu tohto článku, potvrdili v podstatnej výpovedi aj Deutsche Wirtschafts Nachrichten, kde sa píše, že svojou agresiou v Sýrii sa prezident USA tvrdo pustil do FBI a ďalších zložiek amerických tajných služieb, ktoré mu v USA, v Sýrii a všelikde inde vo svete neprestajne hádžu pod nohy polená. Tieto a „Deep State“ majú teraz len jediný problém – musia svojho smrteľného nepriateľa, prezidenta Trumpa odrazu chváliť, v každom prípade aspoň na verejnosti to musia robiť, aj keď len so škrípaním zubov.

Moderátor CNN išiel po „zničujúcom“ bombardovaní Sýrie Trumpom vo svojom nadšení dokonca tak ďaleko, že povedal:

„Myslím si, že Donald Trump sa teraz naozaj stal pravým prezidentom pre USA. To bol skutočne veľký moment pre USA a pre neho. Teraz sa stal dospelým.“

Pre takéto typy ľudí by sa ale stal ešte dospelejším, keby zaútočil na Severnú Kóreu atómovým ohňom.

Ešte niekoľko info k údajnému útoku Asada na vlastných ľudí sarínom. Dokonca aj v ARD a ZDF (ktoré sú známe šírením výpovedí robiacich z Asada najväčšieho zločinca) sa objavili názory, ktoré hovorili, že zatiaľ nie je jasné, kto je za to zodpovedný.

Minister zahraničia Sýrie Al-Muallim oznámil, že útok sýrskych vzdušných síl sa konal v utorok o 11 hod 30, ale už niekoľko hodín predtým boli v sociálnych médiách zverejnené obrazy obetí údajného chemického útoku.

Ak to všetko bolo zinscenované len FBI a ich „žoldniermi“ a raz to vyjde na svetlo (ako v prípade Bushovej zámienky na jeho prepadnutie Iraku), tak Trump obviní týchto pánov, že ho vmanévrovali zámerne a úskočne do zločineckého prepadu suverénneho štátu a bude môcť dôkladne vyčistiť celý „chliev od hnoja“.

Už dávno bol zámer Trumpa, aby zlomil moc všemocných tajných služieb USA, ktoré určovali a určujú ciele americkej vojenskej mašinérie a nepriamo jej prikazujú, kde má a musí vo svete spustiť svoju smrtonosnú skazu a ničiť národy a produkovať milióny utečencov, ktoré potom musí prijať EÚ.

Aj proti tomu sa chce postaviť Marine Le Pen, ak sa stane prezidentkou