Utečenecké grémia v Nemecku sú financované z daní. Občania to nevedia!

11.04.2019 22:28

AfD teraz dôrazne žiada okamžité skoncovanie s touto praxou, ktorá ani len nebola prerokovaná v Bundestagu, lebo v tom prípade by sa bola o nej verejnosť dozvedela.

Dokonca aj šéf BAMF-u, Spolkového úradu pre migráciu, menovaný vládou, kritizoval tieto grémia (oficiálne: Flüchtlingsräte), ktorých je v Nemecku niekoľko desiatok, lebo neraz využijú všetky možnosti na to, aby prekazili vyhostenie migrantov, napriek tomu, že to rozhodol súd.

Odrazu ale, keď sa blížia EÚ voľby, tak akoby sa prebudili zo „zimného spánku“ aj niekoľkí poslanci CDU a dokonca žiadajú – nasledujúc pritom AfD – aby tieto pochybné spolky, ktoré cynicky torpédujú demokratický právny štát, nedostávali peniaze z daní občanov. Tieto grémiá stoja ročne niekoľko desiatok miliónov eur.

Hoci AfD už dlhšiu dobu kritizovala tento neúnosný stav, tak CDU, ale i CSU ostali ľahostajné a nepodnikli nič.

Napríklad v Sasku uverejňovalo Utečenecké grémium pravidelne a otvorene políciou stanovené termíny vyhostenia migrantov aj s ich menami, a tak ich animovalo k tomu, aby sa tomu vyhli a prípadne zmenili miesto pobytu v Nemecku. Predseda AfD frakcie, Jörg Urban je presvedčený, že CDU ani teraz v tejto veci nič neurobí, napriek hlasom niekoľkých CDU poslancov. Povedal, že CDU klamalo už príliš často ohľadne utečeneckej politiky, naordinovanej kancelárkou. Zdôraznil, že jej zásadná zmena bude možná len s AfD.