Utečenci si vedia získať európske ženy. Hanba justície vo Švajčiarsku!

08.05.2018 11:03

32- ročná  Angela Magdici pracovala v jednom švajčiarskom väzení už osem rokov, keď tam spoznala 40-ročného sýrskeho utečenca, ktorý  bol odsúdený za znásilnenie 15-ročnej Švajčiarky. Už po niekoľych dňoch sa do neho zamilovala až po uši a o niekoľko týždňov neskôr prišla vhodná príležitosť a pomohla mu k úteku, pričom ušla s ním.

Dodnes ostalo nevysvetlenou „záhadou“, že ich vzťah ostal utajený a že vo väzení, kde dozorcovia musia všetko a všetkých neustále sledovať a samozrejme aj svojich kolegov, nikto nič nezbadal. Naozaj nikto? Švajčiarska justícia sa k tejto „nehode“ a či k vlastnému zlyhaniu nikdy nevyjadrila a neprezradila ani to, či to celé vôbec prešetrovala.

Dvaja zamilovaní utečenci zo švajčiarskeho väzenia boli v každom prípade extrémne nerovnocenným párom – pobožná katolíčka Angela, veľmi pekná žena, vychovaná v malom mestečku, v tradičnej konzervatívnej švajčiarskej morálke a mohamedán Hassan, človek z ďalekej Sýrie, odsúdený v decembri 2015 na 4 roky, bol muž, ktorý vo Švajčiarsku neznásilnil po prvý raz nejakú ženu.

Zamilovaná Švajčiarka, mladá väzenská dozorkyňa, bola Hassanom úplne opantaná a uverila jeho rozprávkam o nevine a o tom, že švajčiarsky súd ho neprávom odsúdil a urobila všetko pre to, aby mu pomohla k úteku. Z väzenia v Limmatale sa vydali na útek smerom na juh.

Ich hra na mačku a myš s políciou trvala viac ako 6 týždňov a napokon ich políca predsa len dostala. Celé to bolo tak trochu na spôsob Bonnie a Clyde. O niekoľko mesiacov po ich zatknutí sa konal súd s Angelou Magdici.

Rozsudok bol prekvapujúci a vyznel neuveriteľne milosrdne: Len 15 mesiacov podmienečne.

Prečo? Ani to nebolo nikdy dostatočne zdôvodnené. Tento prípad je minimálne dvojnásobnou obrovskou hanbou švajčiarskej justície.

O niekoľko dní po súde sa Angela Magdici pokúsila v švajčiarskej televízii vo vysielaní TalkTäglich vysvetliť svoje konanie.

Povedala, že láska k Hassanovi ju ovládla tak veľmi, že nechcela nič iné len byť stále s ním a žiť len pre neho a ten pocit ju nakoniec dohnal k tomu, čo urobila. Povedala aj to, že keď sa na to spätne pozerá, tak vie, že to bolo veľmi naivné.  

Hoci Hassan je znova vo väzení, tak Magdici sa chce za neho vydať. Vo väzení musí stráviť ešte dva roky.

Na otázku televízneho moderátora, či vôbec je ešte kresťanka, alebo už prestúpila na islam, odpovedala nasledovne: „Je len jeden Boh – Alah – a Mohamed je jeho prorok.“

Je povážlivé pre našu dekadentne upadajúcu EÚ-spoločnosť, keď dokáže mohamedán (bez vzdelania), ktorý znásilňoval európske ženy, tak veľmi pomotať hlavu veriacej konzervatívnej a inteligentnej európskej katolíčky, že tá nielen prestúpi na islam, ale ani neverí, že znásilňoval, pretože jej nahovoril, že je nevinný a že súd ho len preto odsúdil, lebo je Sýrčan a mohamedán.

Podobných prípadov poznám viacero. A takmer nikdy to neskončilo sťastne pre také ženy.

Islam a kresťanstvo nie sú absolutne kompatibilné, a to tak ako náboženstvá, aj ako kultúry. V oboch prípadoch sú extrémne protichodné.

Na záver len toľko, že pred desiatimi mesiacmi bola svadba vo väzení Lenzburg a Angela sa už nevolá Magdici, ale nesie meno svojho zločineckého manžela Hassana, ktorého priezvisko znie Kiko.

Valentin Landmann, švajčiarsky právnik a skvelý obhajca Kika uviedol, že bol svedkom naozaj veľmi peknej a milej svadby svojich zverencov v Lenzburgu.

Dodal, že žiaľ, sa musia zrieknuť sexu, lebo práve toto švajčiarske väzenie ešte nie je vybavené miestnosťou, kde by to bolo možné.

Možno však predpokladať, že tento horlivý právnik už poslal sťažnosť na Ministerstvo justície, aby bola urobená v tomto smere čo najskôr náprava. A je možné aj to, že medzičasom sa tak aj stalo.