Utajená pravda o funkcii Panama-dokumentov: Majú destabilizovať Rusko a Čínu

15.04.2016 11:56

Tieto zradné dokumenty boli prihrané určitým vybraným západným mainstream médiam, ktoré postupne odhalujú mená previnilcov. Utajené ostalo, kto ich médiám zaslal. V dokumentoch sú ako daňoví podvodníci odhalení predovšetkým ruskí a čínski prominentní politici a miliardári a aby sa nepovedalo a nebolo to jednoznačne jednostranné, tak sa obetuje napríklad aj nejaký islandský politik, sotva niekomu známy a vo svete nedôležitý. Napriek tomu je čoraz jasnejšie, o čo pri tomto údajnom "Datenleck" naozaj ide a ako boli naplánované jeho následky. V tomto brizantnom prípade ide o cielený útok proti prezidentovi Putinovi a Rusku a v druhom rade aj proti Číne a jej predstaviteľom (trochu iným "spôsobom" sa súčasne destabilizuje aj Brazília, kde sa vedú útoky proti prezidentke a proti bývalému prezidentovi). Poukazuje na to a informuje o tom aj WikiLeaks. Panama je už viac ako 150 rokov pod silným vplyvom USA a jej vazalstvo voči Washingtonu je ešte oveľa silnejšie, ako je to v prípade EÚ. V Paname sa nič neudeje bez súhlasu alebo bez príkazu USA.

Rusov nepoložili na kolená ekonomicke sankcie Západu, ako to USA očakávali. Ich ekonomika sa nerozsypala, ale sa nielenže udržala, ale našla aj nové polia úspešnej pôsobnosti a naviac Moskva sa veľmi úspešne presadila aj v Sýrii, kde USA  nedosiahli svoje vlastné ciele.

V prípade Panama-dokumentov ide o aktivity USA, ktoré majú predovšetkým dva zámery. 

Jedným zámerom je zdiskreditovanie a zničenie všetkých daňových rajov a súčasné upevnenie vlastnej pozície ako nový lukratívny daňový raj, aby tak mohol dolár zachrániť  a obhájiť svoju pozíciu ako hlavná a najdôležitejšia mena na svete. 

Druhým zámerom je destabilizácia vlád Ruska a Číny. 

To je úplne zrejme pre toho, kto vie správne čítať a interpretovať to, čo o tom píšu mainstream-médiá na Západe.  Napríklad britský Guardian písal obšírne o tom, že Panama-dokumenty prezradili tajomstvá skrinkových firiem desiatich špičkových politikov Číny. Údajne boli prihlásené na ich rodinných príslušníkov.  Podobne reportujú západné médiá o ruských politikoch, blízkych Putinovi. A samozrejme, všade je pritom veľká fotka Putina, čo ma budiť dojem, že aj on je v tom až po uši. Rusko a Čína sú najväčší geostrategickí konkurenti a rivali USA.

V takzvanom BRICS zoskupení sú vedúcimi členmi a štartujú veľa iniciatív (je tam aj pre Biely Dom nepohodlná a nebezpečná Brazília), ktorými sa USA cítia ekonomicky i geopoliticky ohrozené. Napríklad založili "nebezpečnú" investičnú banku a vybavili ju na začiatok 100 miliardovou sumou. Pracujú aj na tom, aby odstavili americký dolár ako hlavnú svetovú obchodnú menu.

Nápadné je pri Panama-dokumentovej afére predovšetkým to, že medzi prominentami, ktorí boli odhalení, nie je okrem islandského premiéra, ktorý však nie je nijakým významným politikom, žiadny dôležitý EÚ politik, ani žiadny USA politik a tiež žiadny z NATO. To je jednoznačne zarážajúce a samozrejme je to aj jasná indícia toho, že ide o zámernú manipuláciu. 

Odhalenie brizantných daňových škandálov v Paname je najväčšie doterajšie odhalenie tohoto druhu, inscenované v spolupráci s médiami. A keď tí, ktorí dokázali preniknúť až čínskeho politbyra a do kruhov blízkych Putinovi, ale neodhalili ani jediného renomovaného západného korupčného politika, tak je jasný aj zámer tejto akcie a  nezávislé médiá i americkí blogeri sa výsmešne pýtajú, kde sú mená daňových podvodníkov a prepieračov peňazí z USA?

Preto je pochopiteľné, komu to všetko slúži. Mimochodom, do zmienených Panama-dokumentov nesmel nahliadnuť žiadny nezávislý žurnalista. Boli sprístupnené len hŕstke "vybraných" novinárov a tí pracujú a informujú verejnosť o dokumnetoch podľa striktných nariadení z USA.

Táto americko-panamská aktivita sa udiala teraz, v čase, keď sa Washington nachádza pred ďalšou recesiou a keď dolár má za sebou svoje najlepšie časy a keď americké štátne dlhopisy už nie sú všade na svete považované za "bezpečný pristav" - najmä nie v Rusku a Číne.

V tejto súvislosti dodám, že už v januári napísala Bloomberg-Agentúra finančných informácií úplne otvorene:" USA sa stávajú najobľúbenejšou daňovou oázou na svete a odtekajú do nej prúdy kapitálu z iných tajných daňových oáz vo svete a pre USA je to nový obrovský biznis."

Na záver citujem nemeckého publicistu Schallundraucha, ktorý píše: "....Panama Papers sú operáciou CIA......Strávil som niekoľko dní precíznou analýzou informácií z týchto papierov a toho, čo z nich vyrobili západné médiá. Môj uzáver je ten, že prezradenie diskrétnych informácií právnickej kancelárie Mossack Fonseca anonymným "Whistleblowerom" médiám, presnejšie povedané, ich preposlanie nemeckému Sueddeutsch Zeitung, sa týka predovšetkým deklarovaných nepriateľov Washingtonu........"