USA „zakazujú“ Číne dodávať zbrane Moskve, pričom ale sami dodávajú zbrane Taiwanu

20.03.2023 21:41

Čínsky minister zahraničných vecí  Wang I porovnal hypotetický predaj čínskych zbraní do Ruska a reálny americký predaj zbraní Taiwanu a preto veľmi ostro kritizoval Spojené štáty za ich nevyváženú a pokryteckú zahraničnú politiku. Informuje o tom denník The Kyiv Independent s odvolaním sa na americkú televíznu stanicu CNN.

Spojené štáty už začiatkom marca schválili plánovanú dodávku zbraní na Taiwan v hodnote 619 miliónov dolárov. Informuje o tom nemecký portál zeit.de s odvolaním sa na Pentagon.

Tam sa uvádza, že  v schválenej dodávke zbraní pre Taiwan je okrem iného aj niekoľko stoviek rakiet, vrátane rakiet pre stíhačky F-16, odpaľovacích a riadiacich systémov a ďalšieho vybavenia pre rakety.

„Ich dodanie Taiwanu prispeje veľmi ku schopnosti príjemcu brániť svoj vzdušný priestor, regionálnu bezpečnosť a interoperabilitu so Spojenými štátmi,“

Uviedlo nemecké médium.

Biely Dom, kde vládne koruptný a napoly dementný Biden, sa totálne zosmiešňuje, keď

sa vyhráža svetovej veľmoci Číne za niečo na čo nemá nijaké dôkazy a čo pritom USA neustále robia, keď sú najväčším exportérom zbraní na svete.

Pre Ameriku, v ktorej vládne strana vojnových podpaľačov – strana Demokratov, je každý, kto ich kritizuje, či je to Putin, Maduro, čínsky prezident, alebo dokonca aj Donald Trump, len antidemokrat a rozbíjač ich vysoko „morálnych demokratických“ hodnôt a preto ho treba zničiť.