USA vedie ekonomicku vojnu proti Rusku i proti Európe, ale Európa o tom „nevie“

02.08.2014 00:34

Američania predpisujú EÚ aké sankcie má proti Moskve vyhlasovať a potom ich spoločne uvádzajú do života. A proamerické médiá sa výrazne snažia stupňovať protiruskú náladu. Tieto sankcie ale postihujú nielen Rusko, ale aj EÚ. USA koncerny v tejto perfídnej protiruskej ekonomickej vojne neutrpia takmer žiadne straty. Európske firmy naproti tomu sú a budú sankciami veľmi poškodené.

5. Februar 2003 bol čiernym dňom pre dôveryhodnosť politiky USA. V bezpečnostnej rade OSN predstavitelia USA klamali tak nehanebne až sa z toho hory zeleňali. Predkladali "dôkazy", že Irak má mobilné laboratória na výrobu bojových plynov, že ma biochemické zbrane, že je už blízko výroby atómovej bomby, atď. Pritom nešlo o nič iné ako  klamstvá a jednoznačnú propagandu americkej tajnej služby. Hlavnú rolu v tomto cirkuse klamstiev zohral vtedajší minister zahraničných vecí Colin Powell, ktorý ju neskôr označil za veľkú škvrnu hanby vo svojej kariére. Ako vieme, vtedy to však stačilo k tomu, aby svetové spoločenstvo národov uznalo tieto nehanebné a trestuhodné klamstvá za dostatočný dôvod pre akceptovanie prepadnutia Iraku Washingtonom a dlhoročné ničenie krajiny a masové zabíjanie irackého ľudu.

V týchto dňoch nám Američania opäť podobným spôsobom preparujú mozgy s "jednoznačnými" indíciami, podľa ktorých sú Rusko a Putin spoluzodpovední za zostrelenie lietadla MH 17 nad východnou Ukrajinou. To tvrdí o.i. aj nemecký Spiegel a na titulnej strane dominuje titulka "Stoppt Putin jetzt". Je to nehanebný imperatív, ktorý možno chápaťť aj ako príspevok k vojnovému podpaľačstvu. Veľa čitateľov to tak aj pochopilo - v sociálnych sietiach to len tak "svišťalo" protestami pohoršených čitateľov a ich výsmechom na úkor redaktorov Spiegla.

A teraz musí poslúžiť odstrel lietadla, ktorý je viac ako mysteriózny a ktorého skutočnú príčinu nepoznáme (len tí, ktorí ho iniciovali, a to s absolútnou istotou nebola Moskva) , ako oprávnený dôvod pre širokosiahle trestné hospodárske sankcie proti Rusku. Tieto sankcie postihnú veľmi aj nás všetkých v EÚ a mimoriadne napríklad nemecký automobilový a chemický priemysel. Experti vychádzajú z toho, že na ruskom trhu stratí nemecký automobilový priemysel 15 percent ziskov a nemecký chemický priemysel príde v Rusku o niekoľko miliardové zisky.

Ale aj Angličania, ktorí ako najväčší priatelia USA, horlivo podporovali sankcie, utrpia straty. Len v sektore londýnskych bánk stratí kvôli nim asi 2000 ľudí svoju prácu. Postihnutý veľkými stratami bude aj energetický koncern BP a desiatky ďalších veľkých EÚ koncernov, ale aj stredných a malých podnikov. Len Francúzsko smie vojnové lode, ktoré si Rusko pred nejakým časom objednalo, dodať Moskve (fuj - práve zbrane predáme Rusom, ktorý sa stávajú našim úhlavným nepriateľom, ako nám to nahovárajú politici), a to napriek sankciám, ktoré to nedovolujú! 

Je to preto, lebo EÚ sa obáva, že Grande Nation, ktorá sa nachádza na pokraji ekonomického bankrotu, by sa mohla do neho ešte rýchlejšie dostať. Sankcie proti Rusku postihnú hospodársky najmä menšie EÚ krajiny ako Rakúsko, ale aj Švajčiarsko.

 

Môj komentár: 

 

Zatiaľčo budú európske podniky trpieť, lebo naši zbabelí politici sa nedokážu vzoprieť diktátu USA, americké koncerny budú plesať od radosti a robiť väčšie zisky. Veľa Nemcov je rozhorčených, že Angela Merkelová Washingtonu doslova "žerie z ruky". 

Existujú zdroje, ktoré tvrdia, že v trezoroch americkej CIA sú uschované stasi-aktá nemeckej kancelárky (IM-Erika). To by vysvetlovalo jej devótnosť voči Američanom, ktorí ich nezverejnia, pokiaľ kancelárka robí ochotne, čo Biely Dom od nej žiada.