USA tajne vycvičuje sýrskych rebelov v Katare

03.06.2014 11:41

Na utajovanej vojenskej základni v Katare zaučujú americkí vojenskí špecialisti sýrskych rebelov, ako majú účinne prepadávať Assadove vládne oddiely a ako majú likvidovať vojakov, ktorí ich prepad prežili. V utorok prinesla televízna stanica PBS krátky rozhovor so sýrskymi rebelmi, ktorí potvrdili, že americká vláda podporuje ozbrojené aktivity rebelov proti vláde Bašara al-Assada v Teheráne. Sýrski rebeli prezradili, že Washington im dodáva zbrane a opisovali jedno tajné stretnutie s americkými "inštruktormi" v Turecku. V tajnej vojenskej základni v Katare, ktorá sa nachádza na hranici so Saudskou Arábiou, bola ich skupina, po príchode z Turecka tri týždne inštruovaná v zaobchádzaní a používaní moderných zbraní a v nasadzovní špeciálnych bojových techník. Z pochopiteľných dôvodov mali rebeli počas vysielania nasadené masky. V Katare, malom emiráte v Perzskom zálive, sa nachádzajú viaceré americké vojenské základne. Už začiatkom mája prenikli z amerického kongresu informácie o tom, že Spojené štáty aktívne podporujú takzvané moderátne opozičné sily v boji proti vláde v Damasku.

Môj komentár:

Neexistuje horšia dvojitá morálka, ako nám ju cynicky a bezohľadne demonštruje Washington.
Putina a jeho vládu doslova démonizuje a robí z neho najväčšieho vyvrheľa ľudstava za jeho údajne zločiny proti Kyjevu a za podporu proruských síl vo východnej Ukrajine, ale paralelne k tomu podporuje a vyzbrojuje sýrskych rebelov, ktorí chcú zvrhnúť legitímnu vládu v Damasku.
Erdogan, ktorý pred niekoľkými dňami poslal v Istanbule 25 000 policajtov do boja proti vlastným krajanom, len preto lebo chceli pokojne demonštrovať, môže bez problémov nechať masakrovať tých, ktorí nesúhlasia s jeho politikou. Stačí, že ich podobne, ako to zvykne robiť Washington, vyhlási za teroristov. Pre niečo také má Washington plné pochopenie. V Európe si nikto nedovolí nič také ako Erdogan. Je nekorunovaným kráľom v Európe - nemusí sa obávať nijakých sankcií ani zákazu vstupu do EÚ a môže robiť ako despota, čo len chce. Američania ho potrebujú viac ako Nemcov, veď aj v Turecku maju svoje tajné základne.
Obkolesujú nimi celý svet a ak by mali Rusi čo len desatinu z nich, tak by ich Západ vyhlásil za vojnových podpaľačov.