USA nacvičujú atómové útoky na Rusko a agresívne ohrozujú aj Čínu

28.11.2021 23:13

USA a NATO zvyšujú napätie voči Rusku, Bielorusku a Číne. A USA nacvičujú útoky atómovými zbraňami na Rusko a Čínu. „Pochopiteľne“, že v západných médiách niet o tom žiadnej zmienky. Naopak, tie nás „informujú“ len o údajnom nebezpečí ruskej vojenskej agresie, na ktorú musia byť NATO a USA dobre pripravené.

Oznámil to pred niekoľkými dňami v ruskej televízii minister obrany Sergej Šojgu. O.i. iného povedal:

„Americké strategické bombardovacie lietadlá zintenzívnili svoje aktivity pozdĺž ruských štátnych hraníc.“

Počas svojich rozhovorov s čínskym ministrom obrany Wei Fenghem prezradil v tejto závažnej veci detaily. Povedal, že v poslednom mesiaci Rusko registrovalo až 30 cvičných letov týchto lietadiel v blízkosti svojich hraníc. Pred rokom ich bolo za celý rok len dvanásť a nikdy sa nepriblížili k ruským hranicam tak nebezpečne blízko ako teraz, keď to bolo sotva dvadsať kilometrov.

V novembri robilo cvičné lety desať strategických bombardovacích lietadiel USA v rámci cvičenia Global Thunder, pričom simulovali nasadenie atómových zbraní voči Rusku od západu a aj od východu.

Šojgu sa zmienil aj o zvyšujúcom sa počte letov bombardérov USA v bezprostrednej blízkosti východných hraníc Ruska. Simulovali raketové útoky na Rusko. Nad vodami Ochotského mora absolvovali strategické lietadlá vzdušných síl USA 22 letov, zatiaľ čo v roku 2019 to boli len tri lety. Tieto aktivity sú hrozbou nielen pre Rusko, ale aj pre Čínu.

Ruský minister prízvukoval, že v súčasnej veľmi nebezpečnej geopolitickej situácii vo svete je veľmi dôležitá vojenská spolupráca Ruska a Číny, ktorá pretrváva už veľa rokov a v poslednom čase sa ešte viac zintenzívnila  a v rôznych častiach sveta účinkuje ako stabilizačný faktor.

Minster Wei Fenghe v tejto súvislosti povedal, že USA  sa správajú rovnako agresívne ako voči Rusku, tak aj voči Číne. Zdôraznil, že Rusko a Čína sú však spoločne schopné hegemóniu USA v ekonomickej i vojenskej oblasti úspešne eliminovať.