USA-mainstream a Demokrati obvinili Trumpa z vyhlásenia, že ak nebude zvolený, tak utopí USA v krvi. Odrazu tvrdia, že sa mýlili a zle chápali jeho výpoveď!

22.03.2024 11:07

Americké médiá teraz ale oznamujú, že Trumpova veta o „krvavom kúpeli“ bola myslená úplne inak, ako tvrdili (ako úmyselne zavádzali a luhali).

 

Vzrušenie v USA bolo obrovské: Trump podľa médií urobil niečo, začo musí ísť okamžite do väzenia. A tak by už nikdy nemal šancu stať sa prezidentom a Joe Biden by potom s absolútnou istotou vyhral voľby a bol by opäť prezidentom USA.

Samozrejme, že aj poplatný európsky mainstream to hneď prebral a ešte aj svojsky nafukoval.

 

Ako prišlo k týmto úmyselným fantáziám médií, ktoré mali Trumpovi zjavne škodiť:

 

Donald Trump cez víkend v predvolebnom prejave hovoril o „krvavom kúpeli“, ak by ho v novembri nezvolili v amerických prezidentských voľbách. Čo tým ale presne myslel?

 

Pôvodne sa v amerických médiách hovorilo, že Trump sa vyhrážal, že ak bude porazený, bude svojich priaznivcov opäť podnecovať proti inštitúciám americkej demokracie.

 

Len tentoraz, podobne ako pri krvavom útoku na Kapitol 6. januára 2021, by nemalo ísť o ojedinelú akciu, ale skôr o celú krajinu.

 

Desivý scenár, pretože v Amerike, ktorá je výrazne rozdelená medzi konzervatívcov a liberálov, je v obehu vyše 300 miliónov strelných zbraní.

 

Americké médiá však teraz odrazu korigujú (luhárske médiá – ktoré dobre vedeli, čo robia) svoje lživé fantázie:

 

Trumpovo „krvavé“ vyhlásenie sa netýkalo hroziaceho občianskeho povstania, ale amerického automobilového priemyslu. Závisí od neho takmer desať miliónov pracovných miest.

 

A toto bol ten Trumpov "krvavý kúpeľ":

 

Na podujatí predvolebnej kampane v Ohiu bývalý americký prezident hovoril o svojom pláne zaviesť represívne clo vo výške 100 percent na každé auto dovezené zo zahraničia. Potom svojim typickým jazykom namaľoval obraz toho, čo ohrozuje automobilový sektor, ak bude v Bielom dome sedieť Joe Biden a nie on.

A o.i. povedal:

„Zavedieme 100-percentné clo na každé dodané auto, ktoré prekročí naše hranice. Ak ma nezvolia, tak potom za celú vec bude krvavý kúpeľ – to bude to najmenšie. Pre krajinu to bude krvavý kúpeľ. To bude minimum."

 

Mnohé  americké liberálne noviny a televízne stanice, ako aj Biden a jeho kumpáni, okamžite vycítili skvelú príležitosť odsúdiť Trumpa ako buriča a hrozbu pre demokraciu.

 

„Trump sa zbláznil,“ napísal online portál Raw Story. Magazín Rolling Stone dal titulok: "Trump hovorí, že ak nevyhrá, dôjde ku krvavému kúpeľu."

 

V pondelok ale už mnohí z nich  odstúpili od svojej trestuhodnej protitrumpovskej propagandy a priznávali svoje pochybenie – ale bez akéhokoľvek ospravedlnenia sa !!!

 

Ich nový tenor znel:

 

Trumpova údajná hrozba krviprelievania bola vytrhnutá z kontextu.

 

Napríklad Wall Street Journal v pondelok komentoval: „Tlač a Demokrati sa vrhli na jeho komentáre tak, ako keby Trump vyzval k násiliu, ak prehrá (voľby). Niet pochýb o tom, že jeho slová boli prehnané, ako to často bývalo.

 

Ale jeho „krvavým“ kontextom bol jednoznačne mienený len americký automobilový priemysel. Skutočnou správou je len to, že Trump sľúbil uvaliť clá na autá vyrobené v zahraničí, očividne bez ohľadu na to, odkiaľ pochádzajú.

 

Hlúpe médiá svojimi nenávistným fantáziami o Trumpovi ale napokon uškodili len sami sebe, lebo teraz to celé hrá Trumpovi do karát tým, že v podstate dali voličom len ďalší pádny dôvod, aby  neverili ich správam o ňom.