USA je majster v inscenácii provokácii - kto sú ISIS bojovníci naozaj a k čomu sú dobrí pre Zapad

24.08.2014 11:24
 

Údajne brutálne zavraždenie USA žurnalistu Jamesa Foleya príslušníkom ISIS vyvolalo v západnej verejnosti vlnu pobúrenia a agresií. USA v dôsledku toho (a či vďaka tomu) môže sledovať dva ciele: Tak sa má zakryť to, že za vznik teroristickej organizácie ISIS je zodpovedný Západ a zároveň má USA zámienku na to, aby mohlo zasiahnuť vojensky nielen v Iraku, ale aj v Sýrii. 

Verejnosti ale úplne uniká to, že v regióne, kde bojuje ISIS, sa odohráva ešte ďalšia vojna, a to na sýrskom území, lebo islamskí extrémisti bojujú aj tam. Sýrska armáda dosahovala v ostatnom čase kontinuálne úspechy v celej krajine a vytláča teroristické sily, podporované NATOM, čoraz viac zo sýrskeho územia.

Proti oporným bodom ISIS na východe Sýrie, v regióne okolo mesta ar-Raqqa, nemohla sýrska armáda dlho dobu zaútočiť, lebo bola viazaná dôležitejšími úlohami v okolí Homsu, Aleppa, Damašku, Idlibu a Dar´a. V súčasnosti však Sýria presúva svoje jednotky aj na východ.

Zatiaľčo Západ teraz vystupuje ako nesmierne rozhorčený odporca bojovníkov ISIS, tak bol to predsa ten istý Západ, ktorý toto monštrum privolal do života, aby takto zabránil vplyvu Iránu, ktorý sa šíril z Teheránu, cez Bagdad a Damaskus až do Libanonu.

Keby ISIS a  ďalšie teroristické  organizácie, ktoré spolu s ňou bojujú, boli porazené a zničené skôr ako sa Washingtonu podarí navodiť zmenu vlády v Sýrii, tak by to znamenalo zmarenie plánov USA na blízkom a strednom Východe.

Bojové aktivity USA proti ISIS a totálne démonizovanie tejto organizácie, majú za cieľ zakryť to, že Západ jej pomohol k vzniku a okrem toho to umožní Washingtonu, aby mal "morálne právo" vojensky zasiahnuť aj v Sýrii.

 Zavraždenie Jamesa Foleya vyvolalo pobúrenie svetovej verejnosti (prečo ho Washington ale nevykúpil, keď je známe, že mu túto možnosť organizácia ISIS ponúkla?) a USA môže ISIS ešte viac démonizovať.

 Na konci videa, ukazujúceho smrť Foleya, je odhalené, že ISIS má v moci ďalšieho žurnalistu, Stevena Sotloffa z TIME. Zavraždenie druhého amerického žurnlistu by ešte viac zmobilizovalo hnev a rozhorčenie širokej verejnosti vo svete a by vastupňovalo jej bezvyhradnú podporu pre vojenský zasah v Sýrii.

Katastrofa lietadla UH-17 v Ukrajine už dávno zmizla z titulkov západných médií a nedozvedeli sme sa ani vyhodnotenie čiernej skrinky. Je to už pre Západ nezaujímave a bolo to dostatočne použité a zneužité.

Odstrelenie dopravného lietadla niekde v oblasti blízkeho alebo stredného Východu, ktoré by sa potom rafinovane mohlo prisúdiť teroristom v Sýrii alebo Iraku, by následne USA a NATU mohlo umožniť priamy vojenský zásah v týchto krajinách. 

 

Môj komentár:

 

Západ v minulosti už mnohokrát preukázal, že nepozná v ničom nijaké zábrany. Nemá najmenšie zábrany použiť pre svoje ciele akékoľvek drastické prostriedky. Či a koľko životov je pritom treba obetovať, to zohráva minimálnu rolu - ak vôbec. A pokiaľ sa mu darí veľké časti obyvateľstva svojou perfídnou politikou a inscenovanými provokáciami oklamať a zmanipulovať, tak vždy svoje ciele aj dosiahne. 

Aby sa podobné udalostí ako odstrelenie letu MH-17, nezmyselná smrť Foleya a smrť státisícov Sýrčanov a Irakčanov, v budúcnosti už nemohli udiať, je potrebné túto špinavú a zákernú hru prekaziť.