USA hrubo porušujú medzinárodné právo. Z nemeckého Ramsteinu vraždia

24.11.2018 22:38

USA organizujú a riadia svoju bezpilotovú (dronovú) vojnu z Nemecka, a to zo svojho vojenského, prísne stráženého letiska v Ramsteine v Porýni-Falcku. Odtiaľ štartujú takmer všetky smrtiace dronové útoky na ciele v Afrike a prednej Ázii. Oznámil to Spiegel odvolávajúc sa na tajné dokumenty z USA, ktoré má k dispozícii o.i. aj investigatívny portál The Intercept. Z Ramsteinu sa prenáša potrebný signál priamo na drony a riadi ich až na miesto určenia.

Americká vláda používa bezpilotné lietdlá o.i. na takzvané cielené zabíjanie (beztrestné vraždenie) osôb, ktoré podozrieva z terorizmu

Toto zabíjanie, len na základe podozrenia, realizujú americké drony predovšetkým v Pakistane, Jemene, Iraku, Somálii a Afganistane. Všetko je to zaznamenané v tajných dokumentoch USA-armády.

Tieto dokumenty sa za istých okolností môžu stať veľmi nepríjemné aj vláde v Berlíne

Tá už viackrát na dotazy odvážnych žurnalistov alibisticky tvrdila, že údajne nemá žiadne jednoznačné informácie o tom, že by Ramstein zohrával centrálnu rolu v absolutne nezákonnom vedení dronovej vojny USA.

Spiegel však oznámil, že existujú utajované záznamy nemeckej vlády o tom, že Berlín má už roky detailné informácie o tom, čo sa na americkej základni v Ramsteine deje a že si je dobre vedomý aj toho, aké právne následky by táto záležitosť mala, ak by všetko vyšlo na svetlo.

Podľa týchto údajov informoval US-Department of the Army 18. novembra 2011 Nemecké ministerstvo obrany o tom, že v Ramsteine je o.i. umiestnené „zariadenie“, ktoré umožňuje nasadzovanie amerických bezpilotných lietadiel na akékoľvek ciele. V tomto prípade vláda v Berlíne jasne demonštruje svoju vazalskú pozíciu voči USA a preukazuje, že Nemecko nie je suverénnym štátom, ale len vykonávateľom „odporúčaní“ každého amerického prezidenta.

Bezpilotové lietadlá patria v USA už viac rokov k arzenálu armády a CIA.

Bol to predovšetkým nositeľ Nobelovej ceny za mier, Barak Obama, ktorý urobil v boji proti terorizmu a proti tým, ktorých Washington označil za teroristov, drony za svoju vyvolenú a obľubenú smrtonosnú zbraň

Skvele sa ňou dajú vraždiť ľudia, ktorí neboli nikdy žiadnym súdom odsúdení a len Biely Dom vyslovil nad nimi svoj ortieľ smrti. Čo na tom, že sa nachádzajú na území iných štátov. Washington sa v tomto prípade obhajuje proti kritike rôznych organizácii pre ľudské práva tým, že má právo na ochranu svojho územia. Niečo také je vrcholom cynizmu a antidemokracie.

Pôsobí to však rovnako groteskne, ako keď prezident Ukrajiny, Porošenko, bezočivo a cynicky tvrdí, že ukrajinská armáda, keď vraždí na východe Ukrajiny svojich vlastných súkmeňovcov, tak zároveň zachraňuje aj slobodu celej Európy pred Ruskom.