USA herec a režisér Steven Seagal je vo východnej Ukrajine, kde natáča dokumentárny film o vojne

11.08.2022 22:51

Steven Seagal rodák z amerického Michiganu je veľkým obdivovateľom Ruska a  ruskej duše. Podobne ako aj francúzsky herec Gerard Depardieu. Seagal má od roku 2016 ruské občianstvo.

Podľa Denisa Pušilina, lídra Doneckej ľudovej republiky  v súčasnosti natáča Seagal rozsiahlu realistickú  dokumentáciu o udalostiach na Donbase. Seagal povedal, že 98 percent tých, ktorí rozprávajú v západných médiach o konflikte, neboli nikdy na východe Ukrajiny a nevedia, čo sa tam deje naozaj.

Seagal pri natáčaní dokumentácie navštívil aj Olenivku, mesto, ktoré je pod kontrolou Rusov. Tam sa nachádza aj väzenie s ukrajinskými vojnovými zajatcami, ktoré bolo nedávno zčasti zničené.

Veľká časť západných médií uvádzala, že väzenie zbombardovali Rusi. Iná časť západných médií sa vyjadrila opatrnejšie a napísala, že počas útoku,  ktorého pôvodcovia sú zatiaľ nezistení, zahynulo viac ako 50 zajatcov.

Naproti tomu Seagal jednoznačne tvrdí, že masaker vo väzení v Olenivke spôsobili Himars-rakety a tie ako je známe dodali USA ukrajinskej armáde. Seagal vyhlásil, že to bola ukrajinská armáda, ktorá spôsobila masaker vo väzení.

Na twitteri je viac záberov od neho, kde ho je vidieť ako chodí po zničených objektoch väzenia v Olenivke. Prosystémový nemecký spravodajský vysielač N-TV potvrdil, že zábery od Seagala verifikoval ako autentické.

Seagal viedol aj viacero rozhovorov s väzňami v Olenivke a vyhlásil, že zanechali v ňom hlboké dojmy a aj preto chce urobiť všetko čo je v jeho silách, aby zmenil  mienku mnohých na Západe o tejto vojne.