USA-generál: „Zmizlo“ viac ako 200 000 ukrajinských vojakov! Ale kde sú?

08.06.2022 22:55

Stephen Twitty americký generál, ktorý bojoval v irackej vojne v predných líniách armády USA a v roku 2018 sa stal vicešéfom vojenského velenia USA v Európe, je považovaný za skvelého vojenského experta.

Pred niekoľkými dňami sa vyslovil zadivene a kriticky o zlom stave ukrajinskej armády. Tvrdí, že okolo 200 000 vojakov ukrajinskej armády, ktorá mala údajne 260 000 mužov „niekde záhadne zmizlo“.

K ukrajinskej vojne generál Twitty povedal:

„Myslím si, že vojna v Donbase sa vyvíja v prospech Ruska. Rusi pritom vôbec nenasadzujú svoj plný vojenský potenciál. Už len ich delostrelectvo im zaručuje v Donbase vojenský úspech. Ruská armáda má neporovnateľne väčšiu bojovú silu ako ukrajinská. A preto Ukrajinci v žiadnom prípade nemôžu Rusov poraziť.

A poviem ešte niečo dôležité – Ukrajinci nebudú mať nikdy toľko vojenskej sily, aby Rusov vytlačili z Ukrajiny.“

A Stephen Twitty, ktorý dostal v priebehu rokov viacero amerických vysokých vojenských vyznamenaní, prejavil aj veľké podivenie nad tým, že ukrajinská armáda nebola a ani je schopná začať s veľkou ofenzívou proti ruskej armáde, keď podľa vlastných vyhlásení má údajne 260 000 bojaschopných mužov.

Podľa neho „zmizlo“ doslova mysterióznym spôsobom 200 000 vojakov  z ukrajinskej armády.

K tomu sa vyjadril Twitty len takto: „Kto vie, kde dnes sú?“

Buď sa už počas mobilizácie ukrajinskej armády šírili o jej sile úmyselné dezinformácie, alebo sa Ukrajine a jej armáde udialo ešte niečo oveľa horšie:

Veľká časť z tohto počtu už neexistuje –mnohí padli, a to oveľa viac ako ich priznáva Zelenskyj, veľa je zranených a preto bojaneschopných a veľké množstvo dezertovalo a išli buď k Rusom alebo ušli na Západ.

Na základe takýchto a podobných  výpovedí, ktoré publikujú niektoré nesystémové západné média, mainstream v USA diskredituje a difamuje generála Twittyho ako Putinovho sympatizanta, čo je absurdné a hanebné. Tento skúsený americký generál nemá nič spoločné s Putinom, len otvorene hovorí svoj názor.

Z jeho slov jednoznačne zaznieva to, že Západ by nemal posielať zbrane do Ukrajiny a predlžovať tak zbytočne zabíjanie a ničenie, ale mal by začať okamžite hľadať diplomatické riešenie konfliktu.