USA dali Kyjevu povolenie ostreľovať Moskvu západnými zbraňami

02.06.2023 20:35

Uvedomujú si šialenci vo vláde USA, čo všetko riskujú pre svoju krajinu, keď  prostredníctvom bábkovej vlády v Kyjeve chystajú útok svojimi zbraňami na územie najsilnejšej atómovej veľmoci na svete - na Rusko?

 

USA povoľujú Kyjevu použiť západné zbrane na útoky na ruské územie. Predtým to bolo tabu, ktoré  teraz bolo nepozorovane verejnosťou a takpovediac v jednej vete  nepriamo zrušené vyslovené. 

Západní politici – medzi nimi aj nemecký kancelár Olaf Scholz  - vždy zdôrazňovali, že sú proti tomu, aby Kyjev použil zbrane dodané Západom na útok na ruské územie, pretože by to vtiahlo NATO do vojny.

 

Teraz John Kirby, hovorca Národnej bezpečnostnej rady v Bielom dome, zmenil kurz a oficiálne dal Ukrajine zelenú na útok na ruské územie zbraňami dodanými zo Západu.

 

CNN citovala jeho slová nasledovne:

„Hneď ako sprístupníme Ukrajincom systémy našich zbraní, a to je dôležitý bod, môžu sa sami rozhodnúť, čo s nimi chcú robiť. Ubezpečili nás, že nepoužijú naše vybavenie na útoky vo vnútri Ruska. Ale keď im ich odovzdajú, sú už ich.“

 

Kirby tým fakticky vyhlásil, že Ukrajina si so zbraňami dodanými zo Západu môže robiť, čo chce. Teda aj ostreľovanie obytných štvrtí v Moskve. Presne o tom bola otázka, na ktorú Kirby odpovedal týmto vyhlásením.

 

Americká vláda zastáva nebezpečné a veľmi pokrytecké  stanovisko, že hoci je vlastne proti útokom na ruské územie, ak na to však Kyjev aj tak použije zbrane dodané zo Západu – tak  dobre, nech sa páči, u nás proti tomu nikto nič nemá.!

 

Tento postoj USA, ktorý ako skúsenosť v minulosti viackrát ukázala, tak Európania  si ho čoskoro osvoja, pretože vždy sledujú kurz USA. A to robí priamu vojnu medzi NATO a Ruskom oveľa pravdepodobnejšou, pretože doteraz Západ hovoril, že Kyjev by nemal používať západné zbrane na útoky proti Rusku, pretože to znamená riziko, že NATO pôjde priamo do vojny s Ruskom.

 

Zdá sa, že Washington sa toho už nebojí.

 

Rakety Storm Shadow dodávané Britániou môžu vystreliť z ukrajinskej hranice 250 kilometrov hlboko do vnútrozemia Ruska. Ak spolková  berlínska vláda dodá Ukrajine rakety Taurus, čo teraz Kyjev požaduje, potom tieto nemecké riadené strely z Ukrajiny by mohli dokonca zasiahnuť aj  Moskvu.

 

 

.