USA astronautka sa dopustila prvého zločinu v kozme! Už sa vyšetruje

26.08.2019 22:26

Americká astronautka Anne McClain  sa 25. júna vrátila po 204 dňoch z kozmickej stanice ISS spoločne s astronautami Rusom Kononenkom a Kanaďanom Sainz-Jaquesom v Sojuze MS-11 späť na Zem. Len nedávno však vyšlo prekvapujúco najavo, že sa počas svojho pobytu v kozme nevenovala len svojim pracovným povinnostiam, ale že sa na ISS veľmi pravdepodobne dopustila trestného činu.

To, čo sa stalo, je už v štádiu vyšetrovania. Ak bude súdom odsúdená, tak vojde do dejín ako prvá kriminálnička v kozme.

V spore so svojou expartnerkou, s ktorou ešte pred časom tvorila pár, si americká astronautka Anne McClain ilegálnym spôsobom z kozmickej stanice ISS sprístupnila jej bankové konto.

Celá vec vyšla najavo preto,  lebo banka zistila po dotaze expartnerky, že niekto z internetovej siete NASA mal prístup na jej konto. Udialo sa to niekoľkokrát, a to v čase, keď bola Anne McClain na ISS.

Pri vypočúvaní na polícii povedala Anne McClain, že to urobila len preto, lebo sa chcela presvedčiť, či na konte expartnerky sú stále ešte aj tie finančné čiastky, ktoré patrili jej.

Expartnerka ju však obvinila ešte z ďalších trestných činov, ktoré súviseli s tým, že si nedovolene sprístupnila jej bankové konto.