Ursula von der Leyen chce zaviesť pre občanov EÚ jednotnú digitálnu identitu

26.09.2020 22:19

Podľa plánov prezidentky EÚ komisie majú všetci občania EÚ dostať jednotnú európsku digitálnu identitu. Von der Leyen ju vo svojej reči 16. septembra k situácii v EÚ vychválila ako novú úžasnú vymoženosť, pomocou ktorej bude možné všade v EÚ robiť všetko – akékoľvek úkony. Od platenia daní, otvorenia si bankového účtu,……. až po kúpu auta, či domu.

Ani slovkom však neprezradila, že chce v EÚ urobiť len to isté, čo sa snažia presadiť v celom svete aj Svetová banka, Svetové hospodárske fórum, ID2020 a Homeland Security. A to je  zautomatizovaná dokonalá kontrola svetového obyvateľstva.

Ťažiť z toho budú najmä najmä multinacionálne IT-koncerny, americké  tajné služby a s nimi spriaznené tajné služby a policajné orgány.

Prostredníctvom jednotnej digitálnej identity budú v medzinárodných dátabázach registrované a uložené všetky úkony každého občana na svete. A všetko bude možné okamžite identifikovať a mať na to dosah.

Paralelne k zavedeniu jednotnej digitálnej identity, pracuje EÚ-komisia aj na zavedení jednotného digitálneho očkovacieho preukazu.

Aj keď sa (zatiaľ) nezavedie povinné očkovanie – ako to svätosväte sľubuje v Nemecku minister zdravotníctva Jens Spahn – tak už čoskoro bude nevvyhnuté sa nechať očkovať, ak niekto bude chcieť ísť napr. do divadla, do reštaurácie, do práce alebo do zahraničia.

Sloboda človeka – tak ako ju definoval napr. Erich Fromm – je v globálnom svete čoraz viac okliešťovaná, a to v mene tzv. demokracie.

Fromm hovoril už pred niekoľkými desaťročiami, že žijeme v patologickej spoločnosti, ktorá nám čoraz viac obmedzuje našu osobnú slobodu.