UNO-dokument o vojnových zločinoch ukrajinskej armády

22.10.2022 23:20

Správa UNO-Organizácie pre ľudské práva hovorí o tom, že dôkazy zločinov ukrajinskej armády sú zadokumentované na videách, zatiaľ čo  údajné zločiny ruskej armády sú potvrdené len ústnym podaním očitých svedkov.

Dva z prípadov, ktoré sú zadokumentované na videu ako to uvádza správa UNO:

Prvý prípad sa odohral koncom marca v dedine Mala Rohan v oblasti Charkov. Ukrajinskí vojaci strelili   zajatým ruským vojakom z bezprostrednej blízkosti úmyselne do nôh. Jedneho z nich potom počas vypočúvania udierali kolbami svojich zbraní.

Druhý prípad sa udial v dedine Dimitrovka blízko Kyjeva koncom marca. V dokumente UNO je uvedené:

„Ukrajinský vojak strieľal na už zraneného ruského vojaka z bezprostrednej blízkosti tri krát po sebe. Videomateriál ukazuje tiež iných ruských vojakov, ktorí boli spútaní a medzi nimi bol jeden, ktorý mal ruky spútané na chrbte a na hlave mal ranu, z čoho možno usudzovať, že mohol byť popravený.“

O zločinoch ukrajinskej armády informoval 7. apríla dokonca aj provládny a Demokratom blízky New York Times:

 

www.valiantnews.com/2022/04/ukrainian-soldiers-executed-russian-pows-in-possible-war-crime-nyt-confirms

 

Naproti tomu nemecký mainstream píše výlučne o ruských „zločinoch“.

Veľká väčšina spravodajstva mainstreamu v Nemecku je propagandistické štvanie nielen proti Putinovi, ale proti všetkým Rusom a proti Rusku. A tak sú všetci Rusi, aj tí čo žijú na Západe, stigmatizovaní a onálepkovaní ako zlí Rusi.

Ak ale alternatívne médiá vidia ukrajinaký konflikt pod iným zorným uhlom a kritizujú v tejto súvislosti NATO a USA, tak ich mainstream označuje za extrémne pravicové médiá a za poplatné Putinovmu režimu.