Úmyseľ Bruselu? Do EÚ môžu prúdiť aj zločinci, a to celkom nepoznane

14.02.2023 22:16

Vstupné a tranzitné krajiny EÚ sú povinné zbierať údaje od migrantov bez víz. V opačnom prípade môžu títo ľudia bez problému požiadať o azyl vo viacerých krajinách.

Chaos v utečeneckej politke EÚ – ktorý zaviedla v roku 2015 „Willkommens-Mutter“ Angela Merkel – nemá konca a dokonca ešte viac narastá.

 

Väčšina migrantov, ktorí požiadali o azyl v Nemecku prvýkrát v roku 2022, vstúpila na pôdu EÚ  bez akejkoľvek kontroly a identifikácie. Vyplýva to z hodnotenia Spolkového úradu pre migráciu a utečencov (BAMF) v Norimbergu.

 

Ako úrad uviedol pre „Welt am Sonntag“, dve tretiny zo 151 277 prvých žiadostí o azyl v minulom roku (okolo 101 000) neboli od migrantov, ktorí by boli zachytení a zaregistrovaní v systéme Eurodac – v európskej databáze.

V európskej databáze sa zaznamenávajú odtlačky prstov žiadateľov o azyl vo veku 14 a viac rokov, ktorí nelegálne prechádzajú cez vonkajšie hranice EÚ. Má to zabrániť tomu, aby ľudia žiadali o azyl vo viacerých krajinách.

 

Podľa BAMF v približne 35 000 prípadoch už žiadatelia podali žiadosť o azyl v inej krajine EÚ. Bavorský minister vnútra Joachim Herrmann kritizoval členské štáty EÚ vzhľadom na tieto čísla.

 

„Vstupné a tranzitné krajiny EÚ trestuhodne zanedbávajú svoju povinnosť evidovať údaje o migrantoch bez víz,“

povedal v nemeckých médiách politik CSU.

Preto sa oprávnene vynára otázka, či sa tak robí na vyšší príkaz niekoho? Napríklad Bruselu – predsa po tom, ako sa dostala na svetlo obrovská korupcia Európskeho parlamentu – je možné  od EÚ očakávať čokoľvek ilegálne.

 

Zvyšujúcim sa bezpečnostným rizikom je aj fakt, že čoraz viac migrantov prúdi nekontrolovane do EÚ.

 

"Bez registrácie veľkej časti migrantov budeme musieť skôr či neskôr opäť hovoriť o opatreniach na ochranu národných hraníc,"

Zdôraznil Joachim Herrmann a tým de facto podporil ideu rakúskeho kancelára Nehammera, ktorý vyzval na úrychlené budovanie masívneho hraničného oplotenia všetkých hraníc EÚ.