Ultranacionalisti Ukrajiny učia deti zabíjať Rusov, lebo nie sú ľudia

12.11.2022 23:20

Západní politici a ich médiá každodenne intenzívne demonštrujú svoju solidaritu s Ukrajinou a západné dodávky zbraní proti Rusom neprestávajú. V západných mestách sa stupňuje protiruská nálada – protiruská propaganda účinkuje. Systémové nemecké médiá ako Bild, FAZ, SZ a desiatky ďalších vykonávajú v tomto smere vytrvalo a efektívne „výbornú“ činnosť, a tak desaťtisíce oklamaných Nemcov vyjadrujú svoju podporu Ukrajine a svoje rastúci hnev a rozhorčenie voči Rusku. 

Je ale pravdepodobné, že nejeden z nich nevie, prečo sú Rusi naozaj v Ukrajine. Ak by to vedel, možno by rozmýšľal inakšie.

V novembri 2018 uverejnil mainstream Euronews nasledovný článok ( Ukrainische Ferienlager: "Schießt auf alle Separatisten" | Euronews ), ktorý by v súčasnosti určite nepublikoval ešte raz:

„Niekde v Ukrajine v lese – už osemročné deti trénujú streľbu s kalašnikovom v rukách. Tu, v prázdninovom tábore absolvujú deti vojenský výcvik.

Ich vojenský učiteľ Jurij Čerkašin je skúsený vojak, ktorý bojoval vo východnej Ukrajine, kde sa hovorí rusky, proti separatistom. Čerkašin takto učí deti v tábore:

„My necielime nikdy na ľudí, nie. Ale separatisti a z Moskvy prichádzajúci okupanti nie sú pre nás ľudia. Preto môžete a musíte na nich strieľať.“

Radikálne-nacionalistické (nacistické – ponámka autora) kruhy zohrali dôležitú úlohu v ukrajinskom konflikte a bojovali

proti separatistom na východe Ukrajiny, ktorých podporovala Moskva. Majú veľmi dobré vzťahy ku vláde v Kyjeve a majú na starosti aj vojenský výcvik detí vo vlastných prázdninových táborov a dostavajú na to finančné prostriedky od vlády.

V prázdninovom tábore je aj Ruslan Andreiko, člen pravicovo-extrémistickej strany Svoboda.

V Ukrajine sa extrémny nacionalizmus medzičasom prezentuje každý deň. V októbri si nacionalisti a radikálna pravica pripomenuli založenie ukrajinskej povstaleckej armády pred 76 rokmi a niekoľko tisíc z nich sa zúčastnilo v ten deň sprievodu, ktorý tiahol ulicami Kyjeva skandujúc: „Sláva Ukrajine!“

„Deň obrancov Ukrajiny“ je od roku 2015 štátnym sviatkom.