Ukrajinský minister: Ak padne Ukrajina, tak Putin pôjde až do Berlína

03.09.2022 23:54

Minulý týždeň oznámil kancelár Olaf Scholz, že Nemecko dodá Ukrajine zbrane v hodnote viac ako pol miliardy eur. Podľa Scholza  budú tito zbrane dodané Ukrajine v roku 2023 – v ktorom mesiaci, to kancelár neprezradil.

Pre ukrajinského ministra informačnej politiky a kultúry Oleksandra Tkačenka je to veľmi neskoro – ako sa sťažoval v nemeckých médiách.

Ukrajinský minister povedal:

„Ukrajina je teraz bombardovaná a ničená a naši ľudia sú zabíjaní tiež teraz a preto je každý deň dôležitý, aby sme zbrane dostali čo najskôr. Okrem toho pochybujem, že plánovaný deň dodávky zbraní aj bude skutočne dodržaný.

Želal by som si, aby sa v Nemecku už pochopilo, že my bojujeme aj za neho. Našim bojom proti Rusku obhajujeme aj Nemecko. A ak bude Ukrajina porazená, tak Putin potom ako ďalšiu krajinu napadne Poľsko a bude útočiť aj na Nemecko, až kým sa nedostane do Berlína.“

Tkačenko má doslova neuveriteľnú fantáziu a hovorí tak, ako by mu Putin prezradil všetky svoje plány a úmysly.

Ale na druhú stranu aj Berlín podobne fantazíroval, keď svojho času tvrdil občanom, ktorí kritizovali nasadenie Bundeswehru do Afganistanu, že nemeckí vojaci obhajujú Nemecko už v Afganistane.