Ukrajinské šialenstvo sa stupňuje - Ukrajina sa chce pred Rusmi "zachrániť" múrom

05.09.2014 01:16
 

Poskok USA, ukrajinský samozvaný premiér Arsenij Jaceniuk, oznámil v stredu, že Ukrajina začne so stavbou múru pozdĺž hraníc s Ruskom. Rusko označil za teroristický štát a povedal, že  preto je potrebné, aby sa Ukrajina od neho oddelila, ako demokratická krajina európskeho charakteru, "správnou" štátnou hranicou.

Stavbu múra navrhol ešte v júni Igor Kolomojskij, guvernér Dnepropetrovskej oblasti. Má to byť gigantická stavba podľ vzoru amerického múru na hranici s Mexikom. 

Múr má byť dva metre vysoký, ale sú hlasy, ktoré presadzujú až trojmetrovú výšku. Hore má byť 30 centimetrov vysoký pichľavý drôt. Okolo múru sú plánované aj mínové polia. Predbežná cenová kalkulácia hovorí o sume 100 miliónov eur a múr má byť postavený za 6 mesiacov.

 

Môj komentár:

 

Ukrajina nie je schopná zaplatiť ani len za plyn, ktorý jej dodáva Rusko. Musí za ňu zaskakovať EÚ. No a plánovaných sto miliónov, z ktorých napokon bude minimálne dvesto miliónov eur - ak toto šialenstvo nestopne niekto z EÚ politikov - tak tie pôjdu na stavbu úžasného ukrajinského múru tiež z Bruselu. 

Z Ukrajiny chodia do Bruselu a do Berlína stále požiadavky o finančnú pomoc na potraviny, šatstvo, lieky, ale ukrajinskí politici chcú len tak z rozmaru a či národnej "hrdosti" sa oddeliť od Rusov múrom za milióny, na ktoré nemajú. To ale nie je všetko čo chcú - šialenci v Kyjeve žiadajú už aj zbrane. Samozrejme, vedia dobre o tom, že Berlín sa rozhodol dodávať vo veľkom zbrane zadarmo Kurdom pre ich boj proti ISIS v Iraku. A Ukrajinci sa predsa považujú za oveľa dôležitejších ako sú nejakí Kurdi. A tak Berlín daj okamžite zbrane aj do Kyjeva. Ostáva jedine nádej, že ukrajinský ľud napokon spozná, akí gangstri a poskokovia Washingtonu mu vládnu a že ich vyženie z Kyjeva práve tak, ako títo gangstri vyhnali z neho demokraticky zvoleného Janukoviča a samozvanecky sa usadili na jeho miesto.