Ukrajinská armáda: Straty narastajú, morálka padá, frustrácia sa zvyšuje

25.06.2022 19:41

Podľa amerického vojenského experta a exgenerála Ryana prvé týždne vojny na Ukrajine neboli celkom podľa ruských predstáv – to sa ale medzičasom veľmi zmenilo. Ryan preto súčasnú situáciu vníma ako začiatok konca pre ukrajinskú armádu.

Tá má enormne vysoké straty na životoch i na zbraniach. Väčšina vojakov má len nedostatočný výcvik a s modernými zbraňami zo Západu nevedia zaobchádzať a ruská armáda obsadzuje čoraz rozsiahlejšie ukrajinské územia. To všetko rozdrobuje a ničí morálku a bojaschopnosť ukrajinských vojakov.

Proti tomu majú pomôcť ďalšie zbrane z USA a EÚ – to si myslí Západ a chce poslať do Kyjeva ďalších 450 miliónov dolárov.

Rusi dokázali dať do prevádzky dopravnú cestu pre transportovanie dôležitých zásob, včítane potravín a vojenského materiálu z vojenskej základne v ruskom Belgorode až do Isjumu, ktorý je bránou do Donbasu. Mesto Isjum je už od marca obsadený ruskou armádou.

Ukrajina stratila ďalšie mesto -  veľkomesto Sjevjerodoneck, ktoré už je kompletne pod ruskou kontrolou. Susedné mesto, stotisícový Lysyčansk je už takmer celkom obkolesený ruskou armádou a je len otázkou času, kedy padne. V meste prebieha evakuácia posledných civilistov.

Bojová morálka častí ukrajinskej armády upadá čoraz viac aj preto, že vojakom chýbajú aj rôzne veci každodennej potreby. To siaha až tak ďaleko, že v mnohých prípadoch ich rodinní príslušníci sa vydajú autami na vlastnú päsť až na frontovú líniu, aby synom a manželom dopravili potrebné veci.

USA a EÚ sa starajú len o dodávku zbraní, ale na dôležité veci, ktoré by psilnili morálku vojakov nemyslia.

Od soboty do utorka sa v Bavorsku na zámku Elmau koná vrcholové stretnutie štátov G7. Predsedníctvo na stretnutí pripadlo Nemecku. Pôvodne boli na programe rokovaní globálne témy – svetová ekonomika, bezpečnostná politika, migrácia, klíma a mottom stretnutia je: „Budujme spravodlivý svet“.

Toto je samozrejme cynizmus a pokrytectvo non plus ultra, lebo globalistické elity v mene ktorých vládnu politici, ktorí prišli na stretnutie v Elmau, robia všetko pre to, aby svet bol čoraz menej spravodlivý a aby ho globalisti mohli manipulovať a kontrolovať podľa svojich predstáv.

Je samozrejme, že ústredným  bodom agendy sa teraz ale stala vojna na Ukrajine, a tým aj hľadanie nových možností ako dostať Rusko vojensky a ekonomicky na kolená. Čo je len ale „iluzórne snívanie“ dekadentného Západu.