Ukrajinská armáda neslúži Ukrajine, ale je "predĺženou rukou" NATO

27.01.2015 16:46

Vladimí Putin je presvedčený, že armáda Ukrajiny nie je armádou ukrajinského ľudu, ale že je cudzineckou légiou NATO. Vyjadril v Petrohrade, že táto armáda vôbec neslúži záujmom ukrajinského národa a skutočným záujmom Ukrajiny, lebo jej prostredníctvom sa realizuje cieľ NATO, a tým je držanie Ruska v šachu.

Súčasne v Moskve vyhlásil minister zahraničia Sergej Lavrov, že jeho vláda sa chce zasadiť za novú sériu rozhovorov medzi zástupcami Kyjeva a proruských východných Ukrajincov koncom tohto týždňa.

 

Môj komentár:

 

Aj bez vyhlásenia Vladimíra Putina, vie každý objektívny a informovaný človek, že ukrajinská armáda reaguje vo všetkom len podľa príkazov a želaní Washingtonu a slúži záujmom USA a tie sú namierené proti Rusku. Korupčné západné média informujú, že NATO zvoláva poradu tzv. Ukrajinskej komisie a síce na úrovni stretnutia vyslancov a je to podľa nich na podnet Kyjeva.

Samozrejme ide pritom len o to, ako dostať na kolená východnú Ukrajinu, ktorá nechce poslúchať Washington. Aj to vie každý informovaný človek, že všetky podnety z Kyjeva prichádzajú len na príkaz USA. Americký prisluhovač, generálny sekretár NATO, Jens Stoltenberg, robí súčasne silný tlak na Brusel a na Berlín, aby sa sankcie proti Moskve sprísnili, a to čo najskôr.

V tejto situácii je doslova pokrytectvom a prekrúcaním faktov, keď kancelárka Merkelová vyslovuje prezidentovi Porošenkovi sústrasť za nedávne civilné obete vo východnej Ukrajine. Veď ten je  v spolupráci s NATO za ne spoluzodpovedný.