Tvrdý úder proti kalabrijskej mafii v Nemecku a Taliansku

09.01.2018 23:45

Spoločná akcia talianskej a nemeckej polície, urobená v skorých ranných hodinách dnes, v utorok, tvrdo postihla obávanú kalabrijskú mafiu Ndranghetu.

V Nemecku a Taliansku bolo zatknutých okolo dvesto osôb. Pritom boli zaistené rôzne predmety a peniaze v hodnote približne 50 milión eur. Všetky osoby patrili do tzv. klanu Farao-Marincola a vyvíjali aktivity vo viacerých ekonomických odvetviach.

Mario L. bol 25 rokov v Stuttgarte majiteľom talianskej pizzerie a zároveň jedným zo šéfov Farao-Marincola klanu a robil celé roky ilegálne mafiánske obchody, a to bez toho, aby ho nemecká polícia  objavila. V utorok ráno bol medzi prvými zatknutými.

Ako sa mu darilo 25 rokov v Nemecku robiť úspešne stovky výnosných ilegálnych aktivít, to zatiaľ nie je jasné. Možno však predpokladať, že mu to bolo velmi uľahčené tým, že vlastnil majetok i množstvo finančných prostriedkov a pestoval priateľstvá k politikom a významným podnikateľom.

Už pred dvadsiatimi rokmi navštevovali jeho známu pizzeriu v Stuttgarte viacerí politici z Bádenska-Württemberska, medzi nimi aj súčasný EÚ komisár Günther Oettinger.

Takmer v tom istom čase, keď nemeckí policajti zatkli Maria L., tak  talianski carabinieri zatkli aj niekoľkých miestnych politikov v Kalabrii.